kapat
11.10.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

Yerel seçimler 28 Mart 2004 tarihinde yapılacak

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), yerel seçimlerin 28 Mart Pazar günü yapılmasını kararlaştırdı. YSK dünkü toplantısında, seçimlerin mahalli idareler seçimlerinin hangi tarihte yapılacağını karara bağladı.

Kurul toplantıda öncelikle Anayasa'daki "seçimlerin 5 yılda bir yapılacağı" hükmünün mü yoksa Mahalli İdareler Yasası'ndaki "Yerel seçimlerde oy kullanma gününün Mart ayının son Pazar günü olması" hükmünün mü uygulanacağını değerlendirdi. Kurul, Mahalli İdareler Yasası'nın detaylı hükümler içerdiğini, bu nedenle seçimlerin 28 Mart'ta yapılmasının daha uygun olacağını benimsedi. Aksi taktirde Anayasa doğrudan uygulanmış olsaydı, bir önceki seçim 18 Nisan'da 1999'de yapıldığı için yerel seçimler yine 18 Nisan 2004'te gerçekleştirilecekti.

Kurul'da bu sırada, seçimlerin Nisan'da yapılmasının iklim koşulları yönünden daha elverişli olacağı da değerlendirildi. Ancak Mahalli İdareler Yasası'ndaki açık hüküm nedeniyle 18 Nisan yerine 28 Mart tarihi belirlen-di.YSK'nın dünkü kararına göre mahalli idareler seçimlerinin takvimi 1 Ocak 2004'te başlayacak. 28 Mart'taki yerel seçimlerde, belediye başkanlığı, belediye meclisi üyeliği, il genel meclisi üyeliği ve muhtarlık seçimleri yapılacak.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır