kapat
11.10.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

Abdullah Gül, Irak yönetimini uyardı

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, ABD-Irak ve Arap ülkelerin üç mesaj gönderirken, Irak Geçici Yönetimi'ni de "Türkiye üzerinden siyaset" yapmakla eleştirdi.

Abdullah Gül, Antalya'da iki gün süren Akdeniz Forumu (FOROMED) 10'ncu Dışişleri Bakanarı toplantısının ardından düzenlediği basın toplantısında Akdenizli muhataplarına Türk askerinin Irak'a gönderilmesi kararının gerekçelerini anlattığını söyledi. Konuşmasında "Türk askeri Irak'ta kesinlikle işgalin bir parçası olmayacak. Hiç kimse Irak'ta sürekli değil ve Irak Iraklılara aittir. Meclisin hükümete verdiği yetkiyi ancak tüm şartlar oluştuktan sonra kullanacaktır" diyen Gül, Irak Geçici Hükümet Konseyi'ni de uyardı. Gül, Irak Geçici Hükümet Konseyi'nin Türk askerine karşı yaptığı açıklamalardan rahatsızlık duyduğunu belirterek, bazı üyeleri "Türkiye üzerinden siyaset yapmakla" suçladı.

Gül, şöyle konuştu "Geçici Konseyin atanmış bazı üyeleri son günlerde Türkiye üzerinden siyaset yapmaya başladılar. Bundan da çok rahatsız oluyoruz. Bu rahatsızlığımızı da onları atayan ABD'ye çok açık bir dille söyledik. Kimse bizimle görüştüklerinde farklı, dışarıda farklı konuşmamalı."

Evren MESCİ


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır