kapat
11.10.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

'Masrafları karşılanmazsa fişi çekeriz'

Edirne'de tedavi olduğu Trakaya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne 15 milyar lira borcu biriken lösemi hastası Yasemin Goncagül'ün tedavisi durma noktasına geldi.

Bağ-Kur'un tedavi masraflarını Trakya Üniversitesi'ne geç ödemesi üzerine, hastane yetkilileri de, Yasemin ile onunla aynı durumda olan iki lösemili çocuk için 'Ya ödeme yapılacak ya da fişi çekilecek' kararını tartışmaya başladı.

REKTÖR ERTELEDİ
15 yaşındaki Yasemin hastaneye Bağ-Kur'a kayıtlı annesinin karnesiyle yatırılmış. Ancak Bağ-Kur'un karşılamadığı bir çok tedavinin masrafı Goncagül Ailesi'ne kaldı. Kurum, yasa gereği karşılaması gereken masrafları da Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne gecikmeyle ödeyince, hastane yetkilileri Yasemin'in tedavisini kesmeyi tartışmaya başladı.

Bu arada, Yasemin ve aynı durumda olan lösemili çocuklarla ilgili geçtiğimiz günlerdeki 'fiş çekme' girişiminden son anda vazgeçildiği öğrenildi. Hastane yetkilileri, baba Şenol Goncagül'ü arayarak biriken borcun ödenmemesi durumunda tedaviye devam edemeyeceklerini bildirdi. Olaydan Rektör Osman İnci'nin haberdar olması üzerine tedaviden vazgeçme kararı bir süre ertelendi.

Murat SAVAŞ Yavuz GÖKTAŞ


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır