kapat
11.10.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

Çılgın astsubaya 30 yıl ceza

Antalya'da yaklaşık 2 yıl önce emrindeki erlerle banka şubeleri ve işyerlerini askeri araçtan otomatik silahlarla tarayan tutuklu astsubay Murat Zencirli, 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Tutuksuz yargılanan 6 er ise beraat etti.

Manavgat Oymapınar Özel Asayiş Bölüğü Komutanı'yken, 12 Kasım 2001'de gece vakti, emrindeki 6 erle birlikte ilçe merkezindeki Atatürk Caddesi'nde askeri araçtan çok sayıda banka şubesi ve işyerine ateş açan astsubay Zencirli, dün karar duruşmasına çıktı.

ERLER ASLİ FAİL DEĞİL
Antalya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın duruşmasında savcı Cafer Tüfekçi, sanık erler Ercan Karcı, Ali Akkuş, Barış Turan, Alper Genç, Zekariya Yılmaz ve Çağdaş Şengel'in "askeri hiyerarşi gereği'' hareket ettiklerini ve olaya alkollü durumdaki Zencirli'nin tehdit ve baskısı altında karıştıklarını bildirdi. Savcı, erlerin beraatini talep etti. Tüfekçi, Zencirli'nin birliğindeki erleri silahlandırıp, askeri araçla, bankalardan yarar sağlayamadığı için saldırıyı gerçekleştirdiğini söyledi. Zencirli, Mahkeme Başkanı'nın son sözünü sorması üzerine "Çok üzgünüm. Eşimden ve çocuğumdan ayrıldım. 12 yıllık mesleğimden oldum. Özel Harekat'taki emeklerimi sildim. Psikolojik sorunlarımın göz önünde bulundurulmasını istiyorum" dedi. Mahkeme, savcının mütalaasına uygun olarak erlerin beraatine, Zencirli'nin 30 yıl hapis, 3 milyar para cezasına karar verdi.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır