kapat
11.10.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

TL'deki sıfırlar 2005'te atılacak

Babacan, 2005'te Lira'dan sıfır atılması çalışmalarının başlatılması konusunda görüş birliği olduğunu açıkladı

DEİK tarafından Londra'da yabancı yatırımcı ve finans çevreleri için düzenlenen "Türkiye'de Sermaye Piyasaları ve Yatırım" konulu konferansta konuşan Devlet Bakanı Ali Babacan, Türkiye'nin gerçekleştirdiği reformlar ve kaydettiği gelişmelerin kalıcı olması açısından Avrupa Birliği üyeliğinin önemine işaret ederek, "Bu üyelikle, geri dönülmez bu gelişmelere demir atmış olacağız'' dedi.

Toplantıda Lira'dan sıfır atılmasına ilişkin sorularla da karşılaşan Bakan Babacan, konunun iki üç aydır tartışılmakta olduğunu hatırlatarak, bu konuda 2005 yılı başı itibariyle uygulamaya geçmeye çalışacaklarını ifade etti.

2002 Kasım'ında yapılan seçimin Türkiye için yeni bir dönem ve yenilenme süreci olduğunu vurgulayan Babacan, Türk politikasına yeni bir konsept getirdiklerini kaydetti.

IMF KONUSU GÖRÜŞÜLÜYOR
Kendilerini, bilinen bütün politik tanımların dışında "muhafazakar-demokrat" olarak tanımladıklarını ve bu konseptin sadece Türkiye için değil, bölge için de yeni olduğunu belirten Babacan, iyi işleyen bir demokrasinin gereğine inandıklarını ifade etti.

Muhafazakarlık anlayışlarını da açıklayan Babacan "Bunun dinci bir parti olmakla ilgisi yok. Mükemmel bir laiklikten yanayız" dedi. Ali Babacan, bir soru üzerine de, 2004 yılından sonra IMF ile ilişkilerin hangi şekilde süreceğine henüz karar verilmediğini söyledi.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır