kapat
11.10.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

10 binlerce firmaya ihtiyati haciz

İstanbul Defterdarı Kadir Boy, İstanbul'da vergi borcunu düzenli ödemeyen 10 binlerce firmanın 2004 yılında doğacak vergi borçlarının şimdiden tahakkuk ettirilip, ihtiyati haciz altına alındığını açıkladı

İstanbul Defterdarı Kadir Boy, son bir haftada başlattıkları uygulamayla İstanbul'da vergi borcunu düzenli ödemeyen 10 binlerce firmanın 2004 yılında doğacak vergi borçlarının şimdiden tahakkuk ettirilip, ihtiyati haciz altına alındığını açıkladı.

Bu uygulamanın Amme Alacaklarının Tahsil Usulu Hakkındaki Kanun'a dayanarak yürütüldüğünü belirten Boy, "Bu uygulamada tahsilat kesinlikle yok. Yani 2004 yılındaki vergileri şimdiden tahsil etme girişimi söz konusu değil. Biz sadece devletin alacağının tehlikeye düştüğü süphesine vardığımız firmaların gelecekte doğacak olan borçlarına ihtiyati haciz koyduruyoruz" dedi.

EŞİT MUAMELE YAPTIK
Son bir haftada bütün mükelleflere aynı uygulamayı yaptıklarını savunan Boy, amacın devletin alacağını teminatsız, malvarlıksız bırakmamak olduğunu belirtiyor.

Hakkında yapılan eleştirilere dikkat çeken Boy şöyle konuşuyor "Gelecek zamanda doğacak kamuya olan borçların teminata bağlanması anlamına gelen bu uygulama çok basit bir mantığa dayanır. Örneğin adam geçen sene, önceki sene sürekli vergi yüzsüzleri listesinde bulunuyor. Bunun diğer ödemesi gereken vergiler tehlikede demektir. Yani devletin alacağı tehlikededir. Ayrıca pasaport muamelesini yaptırıp da buradan bir şekilde kaçıyor diye düşündüğümüz veya Emniyet'ten bilgi aldığımız tüm kişilere son bir haftadır aynı muameleyi yapıyoruz"

YÜZLERCE FİRMA SIRADA
Boy, "2004 yılındaki vergilerin şimdiden tahsil edilmesi gibi bir durum söz konusu değil. Yani ortada tahsilat yok. Şimdiden 2004'te doğacak vergi borçlarının garanti altına alınması var. Ben devletin parasının bekçisiyim. Alacaklar devletin gözetiminde olsun istiyorum. Malı ihtiyaten bekletiyorum ki devlet alacağı sağlam olsun. Onbinlerce firmaya bu yapılıyor. Herkese eşit davranılıyor"

İstanbul Deftarlığı'nın harıl harıl bu konu üzerine çalıştığını belirten Kadir Boy, her gün bu uygulama için yüzlerce evrak imzaladığını, İstanbul'un dört bir yanında incelemelerin sürdürüldüğünü bildirdi. Boy, deftarlıktaki çalışmaların önümüzdeki hafta da devam edeceğini söyleyerek, bu konuda oldukça titiz davrandıklarını da sözlerine ekledi.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır