kapat
11.10.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

Pier'de mühür çözüldü

Mülkiyet sorunu bir türlü çözülemediği için aylardır faaliyete geçmeyi bekleyen Konak Pier Alışveriş Merkezi'nin açılışı için Maliye Bakanı'ndan onay çıktı

Uzun ve sancılı 9 aylık bir sürecin ardından Konak Pier, gelecek Cuma açılıyor. Konak Pier'in mülkiyet sorununu ortadan kaldıran imzayı önceki gün atan Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın yazısı İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne gönderildi. Yazıda, Büyükşehir Belediyesi'nin PİER'in sorunlu 6, 7 ve 8. parsellerindeki hakkından vazgeçmesi için öne sürdüğü tüm koşulların kabul edildiği belirtildi. Böylelikle Pier'in açılmasının önündeki son engel de ortadan kalktı. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina, gelecek Perşembe günü sözleşmeyi Meclis'ten geçirme sözü verirken, Konak Belediye Başkanı Erdal İzgi, "Büyükşehir'in kararından yarım saat sonra ruhsatları veririz" diye konuştu. Pier'in işletmecisi İZMER AŞ'nin Genel Müdürü Ruşen Sökeli ise, "PİER'in açılacağına inanmak istiyorum" dedi.

DOKUZ AY BEKLEDİLER
Pier'in öyküsü, eski Balık Hali'ne alışveriş merkezi yapılmasına karar verilmesiyle başladı. Ancak öncelikle Hazine ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na ait olan PİER'in mülkiyet sorununun çözülmesi gerekiyordu. İşte aylardır süren bu sorun sonunda çözüldü. Burhan Özfatura, Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın son günlerine gelen PİER projesinin başlaması için Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na Yenikale'de yeni tesis yapma sözü verdi. Hazine'den de alanın irtifak hakkının Büyükşehir Belediye Meclisi'ne devredilmesi için izinler alındı.

İzmirliler 135 yıllık binada alışveriş yapacak
Konak'ta 18 bin metrekare alana kurulu 47 mağazanın bulunduğu 135 yıllık tarihi bina Pier'le ilgili projenin geçmişi 7 yıl öncesine dayanıyor. Büyükşehir Belediyesi, Hazine ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na ait 3 ayrı parsel üzerine yapımına başlanan Pier, 9 Ocak'ta Konak Belediyesi tarafından ruhsatsız olduğu gerekçesiyle mühürlenmişti. Büyük tartışmalara yol açan sorunun çözümü için İzmir yönetimi, mağaza sahipleri ve İzmir'in yerel gazetesi YENİ ASIR büyük uğraş verdi ve nihayet 9 ay sonra sorun çözüldü.

Devrim İNCE


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır