kapat
11.10.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

Yükseltin şu asgari ücreti

Seçim öncesi, "Asgari ücretle çay-simit yiyerek bile geçinilmez" diyen Başbakan Erdoğan, bakanlardan asgari ücreti en kısa zamanda artırmalarını istedi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "kaynak yok" diyerek asgari ücretin arttırılmasına karşı çıkan bakanlarına sitem etti. Erdoğan'ın, "Siz bakansınız. Kaynağı bulun, asgari ücreti hemen arttırın. Çay-simit hesabını tutturun" talimat sonuç verdi. Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantıya çağırıldı.

Erdoğan'ın ikinci talimatı ise SSK ve Bağ-Kur primleri ile ilgili oldu. Erdoğan, daha önce çıkartılan düzenlemenin istenen sonucu vermemesi üzerine yeni bir tasarı hazırlanmasını istedi. Bu kapsamda, taksit sayısının arttırılması ve faiz oranının düşürülmesi gündeme geldi.

16 yaş üstü için brütü 306 milyon neti 225 milyon lira olan asgari ücreti az bulan Erdoğan, bakanlarına bunun arttırılması için gerekli çalışmaların yapılması talimatı verdi. Ancak, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ile Devlet Bakanı Ali Babacan, "kaynak yok" diyerek karşı çıktı.

VATANDAŞA SÖZ VERDİM
Erdoğan ise, bakanlarına sitem etti ve, "3 Kasım seçim meydanlarında asgari ücretin az olmasını eleştirdim, çay-simit hesabı yaptım. Asgari ücretle vatandaşların sadece çay içip, simit yiyerek bile doyamayacağını söyledim. 225 milyon lira çay ve simit hesabını bile karşılamıyor" dedi. Erdoğan, "Siz bakansınız, çözümü de bulun. Asgari ücreti arttırın, çay-simit hesabını tutturun" dedi. Erdoğan'ın sürekli bakanlarını bu yönde uyarması sonuç getirdi. Asgari ücret Tespit Komisyonu'nun önümüzdeki hafta toplantıya çağrıldığı öğrenildi.

SSK alacağına yeni çözüm
Meclis'in tatilde olduğu dönemde vatandaşlarla görüşen AKP'li milletvekillerine iletilen en önemli şikayet, SSK ve Bağ-Kur'un birikmiş primleriyle ilgili düzenlemenin yetersizliği oldu.

Düzenlemeden yararlanmak için sadece 800 bin kişinin başvurması ve 17 katrilyon liralık borcun 4.5 katrilyon lirasının tahsil edilebilecek olması üzerine Başbakan Erdoğan harekete geçti.

Erdoğan, bakanlara vatandaşlar ve kurumların birikmiş prim borçlarını daha kolay ödeyebilmesine olanak tanıyacak yeni bir tasarı hazırlanması talimatı verdi. Bakanlıklar da konu ile ilgili yeni bir tasarı hazırlığına başladı. Hazırlanacak yeni yasa tasarısı kapsamında taksit sayısının daha fazla tutulacağı ve geçmiş primlere uygulanan ceza faiz oranlarının da indirileceği belirtiliyor.

36 AY TAKSİT VAR
Şu anda SSK ve Bağ-Kur alacaklarını düzenleyen mevcut yasaya göre, faizler yıllık enflasyon oranına göre belirleniyor. Taksitlendirmeler ise, dosyalara göre 36 aya kadar uzatılabiliyor.

Zübeyde YALÇIN


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır