kapat
11.10.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

Dünya basını yine SABAH'ı tercih etti

Washington muhabirimiz Aydıntaşbaş, New York Times'a "İkinci Müslüman meclis modeli oluşturulabilir"diye yazdı

Tezkere, Türkiye'nin yanı sıra tüm dünya medyasının gündemine de oturdu. Özellikle ABD, Türk halkının tezkereye bakış açısını merak ediyor. İşte bu noktada ünlü basın kuruluşlarının Türkiye'den SABAH'ı tercih ettikleri ortaya çıkıyor... 2 gün önce CNN'in uluslararası yayına katılan Washington muhabirimiz Aslı Aydıntaşbaş, canlı yayında tezkere kararıyla ilgili tartışmaya katıldı. Dün "Hükümet risk alıyor" başlıklı bir yazı kaleme alan New York Times gazetesi de muhabirimizin yorum-yazısına da yer verdi. Gazete, "Türk birlikleri Irak'ta hoş karşılanmayacak. Asker gönderme işi kötüye gider, kayıplar verilirse, AKP sorumlu olacak. Hükümet risk alıyor" diye yazdı. Aydıntaşbaş'ın "Niye ABD'nin Irak'ta Türkiye'ye ihtiyacı var?" başlıklı makalesi ise şöyle

Meclis'in 10 bin asker gönderme kararı, birçok kesimde çözümden daha çok problem olarak karşılandı. Türk barış gücü Irak'ta istikrarın sağlanmasına ne kadar katkıda bulunabilir? Gerçekten çok. Türk askerini göndermek Türk-Amerikan birliğini tamir etmenin gerçek yolu.

'ABD, IRAKLILAR'A ANLATMALI'
Irak'ta bir başarı Türkler'in burada iş yapabilmesi anlamına geliyor ve demokrasi ikinci bir Müslüman parlamentosu modeli getirebilir. Türk yetkililerle yaptığım görüşmelere göre asıl amaçları hastanelerdeki çalışmaların içinde yer almak, okullarda ve üniversitelerde karşılıklı değişim programları hazırlamak ve çiftçilere yeni domates tohumları vermek. Irak geçici konseyinin bir üyesiyle bu hafta yaptığım görüşmede bana "Türkler'in burada olması Iraklılar için iyi, Kürt milliyetçileri için kötü olacak. Ancak bu fikrimi Kürtler'in hakim olduğu konseyde söyleyemem" dedi. Amerikan yetkilileri konseye Türkler'in Irak'taki varlığının yararlarını daha fazla anlatmalı.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır