kapat
05.10.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ÅžANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

Havacılık sektörü yeniden toparlanacak

Havaş, havacılık sektörünün 550 üyesini Antalya'da buluşturdu. Toplantıda, 11 Eylül, SARS gibi felaketlerin ardından sektörün yeniden toparlanması için yapılabilecekler tartışıldı

Havaalanları Yer Hizmetleri A.Ş. (Havaş), havacılık sektörünün tüm taraflarını Antalya'da buluşturdu. İstanbul'dan iki, Ankara'dan bir özel uçakla Antalya'ya gelen sektörün 550 üyesi Lara'daki 5 yıldızlı Lares Otel'de ağırlandı. Antalya'daki günün ilk yemekli toplantısına Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve Park Holding Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Ciner de katıldı.

Havacılık sektörünün 11 Eylül saldırısı, SARS salgını ve Irak Savaşı ile kaybettiği işlerliği yeniden kazandırmak, sektör çalışanlarına moral kazandırmak, sektör içerisinde bir dayanışma sağlanması ve havacılık sektörüne bir katkıda bulunmak için düzenlenen toplantının ilk gününde Havaş Yönetim Kurulu Başkanı Murat Önder Öztürk de hazır bulundu.

ÇABA GÖSTERİYORUZ
Öztürk, havacılık sektörünün içinde bulunduğu zor durumdan kurtulmak için çaba gösterdiğini belirterek, düzenlenen toplantının sektör açısından çok olumlu sonuçlar ortaya çıkarmasını beklediklerini söyledi.

Murat Önder Öztürk, "Tüm dünyayı kedere boğan 11 Eylül, SARS, Irak Savaşı gibi felaketlerin sebep olduğu sosyal bunalımların yanında ekonomik yaşama riayet eden tesirlerin ülkemize ve ekonomisine girişini havaalanları yapmıştır. Bu giriş, sektörümüzde geçici bir ev sahipliği değil, malesef kalıcı bir birliktelik süreci başlatmıştır. Görünen odur ki, bizler bu sektörün mensupları olarak bu şartları artık özümsemiş ve sonuçları ile birlikte yaşam biçimine dönüştürmüş durumdayız" dedi.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım da, havacılık sektörünün sınırlı sayıda tabii olduğu mevcut sistemden bölgesel havacılığa geçmesi gerektiğini belirterek, "Yurtiçinde atıl durumda bulunan havaalanlarının hizmete açılabilmesi için çalışmalar devam ediyor. Bir ay içinde yurtiçinde bölgesel uçuşlara başlanacağını tahmin ediyoruz. Böylece bölgesel havacılığında gelişeceğine inanıyoruz" dedi.

Yusuf DALAMAN


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Destek Paketi

Sizinkiler
Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır