kapat
26.09.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

Merkez 1 milyar dolarlık alım yaptı

Doların 1 milyon 350 bin seviyesine inmesi üzerine Merkez Bankası dün kura doğrudan müdahale etti. Dolar ilk anda 25 bin lira arttı

Doların düşük işlem hacmi ile 1 milyon 350 bin seviyesine inmesi üzerine Merkez Bankası dün yine doğrudan alım yaparak kura müdahale etti. Merkez'in alımı ile dolar yaklaşık 25-26 bin lira artarak 1 milyon 376 bine kadar çıktı. Gün içinde sürekli alıcı olarak piyasada olan Merkez Bankası bugün valörlü kurda da kendisini gösterdi ve dolar 1 milyon 385 bin liraya kadar ulaştı. Bankacılar Merkez Bankası'nın toplam döviz alımının 1 milyar doları aştığını tahmin ediyorlar.

Merkez Bankası'nın doğrudan dolar alımı yoluyla yaptığı müdahale sonrasında kurun yükseldiği seviye, bankacılara göre satış için yeni bir fısat doğurdu. Gün içinde aralıklı olarak müdahaleler yapan Merkez Bankası sabah saatlerinde resmi olarak alım yaptığını duyurdu. Ancak miktar hakkında bilgi vermedi.

Böylece Merkez Bankası 12 Mayıs'tan bu yana dolara altıncı kez müdahale etmiş oldu. 18 Temmuz'da dolar 1 milyon 373 bin lira iken 950 milyon dolara yakın yüklü bir alımla kendini gösteren Merkez Bankası 10 Eylül günü de dolar 1 milyon 370 bin lira iken yeniden müdahalede bulunmuştu. Son olarak dün yeniden doğrudan alım yapan Merkez Bankası'nın dünkü alım ihalesine de yüklü teklif geldi. 249 milyon dolarlık teklifin geldiği ihalede Merkez 75 milyon dolarlık satış yaptı. Böylece ihale yoluyla günlük alınabilecek en yüksek miktarda döviz alımı da yapılmış oldu. Anımsanacağı üzere liradaki değerlenme ABD ile imzalanan 8.5 milyar dolarlık krediden sonra hızlanmıştı. TL'deki reel getirinin halen yüksek olması dövizden liraya geçişi desteklerken, bankacılar "sıcak para" girişine de dikkat çekiyor.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Destek Paketi

Sizinkiler
Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır