|
 |
|

Belçika'ya 1 milyon euroluk dava
Belçikalı yetkililer, geçtiğimiz Cuma günü Mehmet Kuşçu adlı 25 yaşındaki bir Türk'ün hapisanede intihar ettiğini açıkladı. Ailesi ise oğullarının işkence ile öldürüldüğünü iddia edip, Belçika İçişleri ve Adalet Bakanlıkları'na tazminat davası açtı
Belçika gardiyan grevi sırasında yaşanan bir intihar olayının şokunu yaşıyor. 25 yaşındaki Türk vatandaşı Mehmet Kuşçu, geçtiğimiz hafta Ardenne cezavinde intihar etti. Ancak ailesinin açtığı tazminat davası, genç adamın ölümünün, kayıtlara "bunalım" gibi sıradan bir sebeple geçen bir cezaevi intiharı olmadığını gösteriyor. İlk açıklamada Kuşçu'nun kemerle kendisini astığı belirtilmişti. Ailesi, otopsi yapılmasını istedi. Ancak cezaevi yönetimi reddetti. Ardından devreye Namur Savcılığı girdi. Savcılık raporunda, Kuşçu'nun kendisini bir örgü iple koğuş tavanına astığı belirlendi.
11 AY SONRA EVCİ ÇIKACAKTI
Ailenin avukatı Vincent Coteau ve Hakan Hanlı, Kuşçu'nun ailesine söylediği işkence olaylarını kanıt göstererek Adalet ve İçişleri Bakanlığ'na "işkence ve ölüme sebebiyet vermekten" 1 milyon euro'luk tazminat davası açtı. Ardenne Cezaevi'nde 300 mahkuma 6 gardiyan düştüğünü belirten avukatlar, 3 yıldır hapis yatan Kuşçu'nun sık sık ailesine "Gardiyan sayısı az olduğu için güvenliği zor kullanarak sağlıyorlar. İşkence var. Başka hapishaneye alınmamı sağlayın" dediğini belirtti. Aile, 7 yıla mahkum olan oğullarının 11 ay sonra iyi halden haftasonu evci izni alacağını, intihar etmesi için bir neden olmadığını savundu. Belçika'da 1 yılda cezaevinde 8 mahkum intihar etti.
Fikret AYDEMİR
Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya
tıklayın
|
|
|
|