kapat
26.09.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

Sadece suyla hayatta kaldı

Kolombiya'da çetenin kaçırdığı 8 turistten biri kaçıp kurtuldu. İngiliz genç 12 gün yalnız su içti

Kolombiya'da 7 kişiyle birlikte kaçırılan İngiliz turist, ölümü göze alarak kendisini kaçıran çetenin elinden kurtulmayı başardı. 19 yaşındaki Matthew Scott, yerliler tarafından Sierra Nevada dağlarında, geçtiğimiz salı günü bitkin bir halde bulundu. Santa Marta kentindeki hastanede tedavi altında olan Scott, sadece su ile beslenerek hayatta kaldığını söyledi.

KAYIP ŞEHİR'DE KAYIP
12 Eylül'de, 15 kişilik turist kafilesi, Kolombiya'da Bogota'nın kuzeyinde "Kayıp Şehir" olarak bilinen arkeolojik sitede çadırda uyuyordu. Bir anda çadırın çevresini, yaşları 18-20 arasında olduğu ifade edilen gerillalar sardı. Aralarından 8 tanesini seçtiler ve götürdüler. Kimse karşı koyamadı. Kaçırılan turistler nereye götürüldüklerini bilmiyorlardı. Dağlardan geçtiler, ormanların arasından gittiler. Dünya basını kaçırıldıkları haberini vermişti, ancak nerede olduklarına dair bir bilgi yoktu. Ta ki Scott kaçıp kurtulana kadar.

"ÖLECEĞİMİ SANDIM"
Scott, yaşadıklarını şöyle anlattı "Bir anda kaçmaya karar verdim. Su sesini takip ettim. Bir yamaçtan atladım. Sadece su içme şansım vardı. 12 gün boyunca, hiçbir şey yemedim. Yerliler beni bulduklarında çorba ve portakal verdiler. Öleceğimi sanmıştım." Kaçırılan 7 kişiden ise hâlâ haber yok. Kolombiya Devlet Başkanı Uribe, Küba Ulusal Özgürlük Ordusu'nun sorumlu olabileceğini söyledi. Ülkede yıl başından bu yana bin kişi kaçırıldı.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Destek Paketi

Sizinkiler
Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır