kapat
26.09.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

Ferzan Özpetek Oscar'a koşuyor

Ferzan Özpetek'in filmi 'Karşıdaki Pencere' İtalya'da geçtiğimiz sezonun gişe rekortmeni oldu. Film, şimdi de İtalya'yı en iyi yabancı film Oscarları'nda temsil edebilmek için yarışıyor

İtalya'da büyük bir gişe başarısı elde eden ve eleştirmenlerden övgü dolu sözler alan Ferzan Özpetek'in 'Karşıdaki Pencere' filmi, İtalya'yı Oscar'da temsil etmek için büyük bir mücadele veriyor. Geçen kış İtalyanlar'ın Oscar'ı sayılan 'David di Donatello' en iyi film ödülünü alan Özpetek'in 'Karşıdaki Pencere'si yabancı film dalında İtalya'yı ABD'de temsil edecek film olmak için yarışıyor. İtalya'da Oscar'a gitmek için dokuz film aday oldu. Ferzan Özpetek'in 'Karşıdaki Pencere'si, Gabriele Salvatores'in 'Korkmuyorum' adlı filmi ve Marco Tullio Giordana'nın 'En İyi Gençlik' filmleri, Oscar için yarışacak en güçlü adaylar olarak gösteriliyor. İtalyan basınında ise yönetmen Salvatores'in filmi 'Korkmuyorum' en güçlü aday gösterilirken, Özpetek'in bir İtalyan olmaması ve bu yüzden de İtalya'yı temsil edemeyeceği haberleri çıkıyor.

RAKİPLERİ BOŞ DURMUYOR
Karşı atağa geçen Ferzan Özpetek'in yapımcısı ise jüri üyelerine mektup yazarak Özpetek'in bir İtalyan vatandaşı olduğunu hatırlattı. Filmi İtalya'da büyük bir başarı sağlayan Ferzan Özpetek'in rakipleri, başından beri taktik olarak Özpetek'in ülkelerini temsil edemeyeceği tezini işliyor. Özpetek'in yapıcısı ise katıldığı bir televizyon programında haftalar öncesinden İtalya'yı Los Angeles'ta Salvatores'in filminin temsil edeceğini söyleyerek, oylamaya haftalar kala lobilerin gücünü gözler önüne sermişti. Öte yandan David di Donatello kurumunun başkanı Gian Luigi Rondi, il Tempo gazetesine Salvatores'in 'Korkmuyorum' filminin hayatında gördüğü en güzel film olduğunu açıkladı. Bu arada Salvatores de kendi propagandasını yapıyor ve her yerde "Filmimi 32 ülkeye sattık. İzleyenler, 1992 yılında yabancı film Oscarı kazanan 'Akdeniz'den çok daha güzel olduğunu söyledi" diyor.

3 O EYLÜL'DE AÇIKLANACAK
Aday filmlerin hasılatlarına bakıldığında Özpetek'in filminin birinci sırada olmasına rağmen Salvatores'in Oscar adaylığına kesin gözü ile bakılmasının nedeni, filmin Miramax gibi bir uluslararası dağıtım şirketinin himayesinde olması olarak yorumlanıyor. Ancak bu mantığa göre Özpetek'in yine şansı var çünkü geçen yıl Pedro Almodovar'ın 'Onunla Konuş' filmini dünya piyasalarına pazarlayan Sony firması, 10 gün önce Özpetek'in 'Karşıdaki Pencere' filmini de kadrosuna dahil etti. Son olarak Toronto Festivali'nde de büyük ilgi gören ve seyirci tarafından dakikalarca ayakta ayakta alkışlananan Özpetek'in 'Karşıdaki Pencere' filminin Sony tarafından alınması, gerçekten de şansını artırabilir. İtalya'yı Oscar töreninde temsil edecek film için oylama yarın yapılacak. Sonuçlar ise 30 Eylül'de açıklanacak.

Yasemin TAŞKIN


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Destek Paketi

Sizinkiler
Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır