kapat
26.09.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

Kitle imha silahı yok!

BM'den Irak konusunda destek almaya çalışan Amerika Başkanı George W. Bush, bizzat atadığı Irak araştırma komisyonunun hazırladığı raporla "darbe" yiyeceğe benziyor.

BM silah denetçilerine tarafsız davranmadıklarını söyleyerek karşı çıkan Bush'un savaş sonrası kurdurduğu 1400 kişilik uzman ekip, Irak'ta tüm aramalarına rağmen kitle imha silahı bulamadıklarına dair rapor hazırladı. Beyaz Saray'a iletilen, kamuya da bu ay sonunda açıklanması beklenen raporda, ekibin başındaki isim BM eski silah denetçisi David Kay'in imzası bulunuyor. 4 aydır ülkeyi karış karış araştıran uzman ekip, çok sayıda Saddam rejimi yetkilisi ve bilimadamını sorguladı, birçok tesis ve malzemeden örnekler aldı.

Ancak hiçbiri kitle imha silahı bulunduğuna dair kanıt oluşturamadı. Rapora göre sadece mart ayında sorgulanan bir güvenlik görevlisi, savaştan hemen önce bir kimyasal ve biyolojik silah programında çalıştığını anlattı.

Ulusal Güvenlik Danışmanı Condoleezza Rice, "Saddam'ın silahlarını bulacağız. Çünkü gerçekleri biliyoruz. David Kay, bu son raporla yetinmeyecek" dedi. Kay ve ekibinin Irak'ta incelemelerini sürdürdüğü, ay sonuna kadar raporda değişiklik yapılacağı belirtildi. Ancak İngiltere Başbakanı Tony Blair'den sonra Bush'un başının da "Irak raporuyla" ağrıyacağı yorumları yapılıyor.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Destek Paketi

Sizinkiler
Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır