kapat
21.09.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ÅžANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

Boş beşik için bebek kaçırdı

Kaçırdığı bebekle saklandığı evde yakalanan Sultan T.'nin çocuğu olmadığı için, aylar öncesinden bu korkunç planı yaptığı ortaya çıktı.

Yedi aydır karnındaki yastıkla hamile görüntüsü veren Sultan T., bu yüzden evi terk eden eşini de geri dönmesini sağlamak istiyordu


İzmir Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nden 2 gün önce polis memuru Haluk Taşkıran'ın bir günlük bebeğini kaçıran Sultan T. (32) önceki gece Denizli'de yakalanırken, Kaan bebek anne ve babasına teslim edildi. Denizli'de bir tekstil firmasında moda tasarımcısı olarak çalışan Dokuz Eylül Üniversitesi mezunu Sultan T.'nin 2.5 yıl önce evlendiği eşi tarafından bebeği olmadığı gerekçesiyle terk edildiği öğrenildi. 2 yıldır bebeği olmadığı için tedavi gören Sultan T.'nin karnına yastık bağlayarak kendine hamile görünümü verdiği ancak kimsenin karnına dokunmasına izin vermediği ortaya çıktı.

EVİNDE MAMA YEDİRİYORDU
İzmir Otogarı'na gittiği söylenen Sultan T.'yi yakalamak için polis, yolları kesti ve otogarda arma yaptı. Ancak bir sonuç elde edemedi. Olaydan bir gün sonra Denizli Emniyet'ine gelen bir ihbar telefonu polisi alarma geçirdi. Saat 22.00 sıralarında 155 Polis İmdat'ı arayan Sultan T.'nin görümcesi Reyhan T.; Uçancıbaşı Camii karşısında 3 katlı bir evin 1. katında oturan Sultan adındaki bir bayanın eve kucağında bebekle girdiğini ve kapının önünde bebek arabası olduğunu ihbar etmesi sonucu Cinayet Masası harekete geçti.

İzmir emniyeti de gelişmelerden haberdar edildi. Gece Akhisar ve Salihli'de, bebeği ve Sultan T'yi son gören kişi olan teyze Esin Çavuşoğlu'yla çalışma yapan Gasp Bürosu ekipleri bu haber üzerine Denizli'ye gitti.

Ve saat 03.00 sıralarında kapı çalındı. Kapıyı açan Sultan ve 5 aydır ayrı yaşadığı eşi Mehmet İlhan T., polislere içeride konuşmalarının daha uygun olacağını söyledi. Polisler, Kaan bebeği oturma odasında bulurken, Sultan'ın baskından hemen önce küçük Kaan'a mama yedirmeye çalıştığı tespit edildi. Bebeğin kendisine ait olduğunu söyleyen Sultan T.'nin çelişkili ifadeleri üzerine eşiyle birlikte karakola götürüldü.

EŞİ DUYUNCA EVE GERİ DÖNDÜ
Sultan'ın, doğum yaptığını söylediği Devlet Hastanesi kayıtları da incelenince her şey ortaya çıktı. Sultan T.'nin böyle bir doğum yapmadığı tespit edildi. Psikolojik tedavi de gören Sultan T.'nin çocuğu olmadığı için boşanma noktasına geldiği Bayramyeri'nde kuyumcu kalfalığı yapan eşi Mehmet İlhami ise, "Çocuğu olmadığı için bunalıma girmişti. Sürekli kavga ediyorduk. Boşanma davası açılmıştı. Ayrı yaşadığımız için pek görüşmüyorduk. 'Çocuğumuz oldu' dedi. Ben de apar topar eve geldim. Biraz şüphelendim ama sevinçten fazla bir şey soramadım. Çocuk kaçırdığından haberim yok" dedi.

BEBEK HASRETİM BİTECEKTİ
Olaydan sonra bebek için İzmir'de alışveriş yaptığını söyleyen Sultan T. ise, "Çok korkuyordum, bebek de durmadan ağlıyordu. Mama aldım yemedi. Otobüsle Denizli'ye geldim. Satın aldığım bebek arabası ile garajdan eve getirdim. Tek isteğim bir bebeğimin olmasıydı, başka hiçbir şey düşünemiyordum. Yıllardır süren bebek hasretim o gün hastane kuvözünde yatan çocukları görünce daha da arttı. İşte o zaman o bebeği kaçırmaya karar verdim. Eğer yakalanmasaydım eski düzenim geri gelecekti. Eşimle mutlu olacaktık" dedi.

Organize Sanayi Bölgesi'ndeki bir fabrikada moda tasarımcısı olarak çalışan Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Akademisi mezunu Sultan T. teşhis edilince tüm suçunu kabul etti. Sultan T.'nin yaklaşık 7 aydır karnında yastıkla gezdiği ve yakın çevresine "İkiz bebeklerim" var dediği öğrenildi. Karnına dokunmak isteyen görümcesi Reyhan T'ye izin vermeyen Sultan T.'nin sık sık İzmir'e gittiğini ve çevresine alerji tedavisi gördüğünü söylediği tespit edildi.

YENGEM BİR YALANCI
Olay 155'e yapılan ihbar telefonu ile aydınlandı. Yengesi Sultan'ın hamileliğine bir türlü inanamayan Reyhan T. televizyondan bir bebeğin İzmir'de kaçırıldığını duyunca polisi arayarak yengesini ihbar etti. Reyhan T., "7 aylık hamile birinin karnının şişkin olmayışı bende şüphe yarattı. Hatta dokunmak istedim ama sonra vazgeçtim. İki gün önce doğum yaptığını söylediler. Yengem İzmir'de doğum yaptığını söyledi. İzmir'de bir bebeğin kaçırıldığını duyunca dayanamadım ihbar ettim Yengem sürekli yalan söyleyen biri, daha önce de birçok yalanına şahit olmuştum" dedi.

Fatih ŞENDİL - Erkan DEMİRCAN


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Destek Paketi
Sarı Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır