|
 |
|

REFİK DURBAŞ
Bakan üzdü...
Sayın Bakan M.Ali Şahin'in anlayışlı davrandıkları için işçi sendikalarına teşekkür ettiğini televizyonda izleyince doğrusu çok şaşırdım ve üzüldüm. Peki, işçi sendikaları ne yapacaktı? Bu sendikaların mensubu kamu işçileri, ki pek çoğu ilkokul mezunu, kamuda çalışan mühendis ve doktorların üç, alt derece hakimler ve öğretmenlerin iki katı, yüksek yargıçlarla ise eşit derecede maaşı yıllardır grev tehdidiyle alıyorlar. Ayrıca bu sendikaların asıl görevleri olan özel sektördeki işçilerin haklarını savundukları henüz görülmedi.
Alt derecedeki memurların maaşları ise kamu işçileriyle kıyaslanamayacak ölçüde düşüktür. Bir hakim gene "SABAH Gazetesi"ne gönderdiği mektubunda maaşının azlığından yakınırken kamuda işçi kadrosunda çalışan bir odacının, şoförün, bahçıvanın kendisinden daha fazla maaş aldığını belirterek, "Gözümüz yok ama..." diyordu. Bu konu memurların, işçilerin maaşında gözü olup olmaması konusu değildir. Bu, hak ve adalet arayışı, emeğe saygıdır. Bizleri idare edenler maalesef popülist yaklaşımlarla 40 yıldır bu çarpık maaş sistemini düzeltemediler. Üstelik kamu işçilerinin birçoğu görevlerinin gerektirdiklerini yapmamakta, masa başında veya Karayolları gibi kurumların atölyelerinde gizli işsiz olarak, tabiri caizse vakit öldürmektedirler. Bu gerçekleri sayın bakan bilmiyorsa araştırsın, ondan sonra memur sendikalarına kızıp işçi sendikalarına teşekkür etsin.
CEREN SAVAŞ ANKARA
Süreyya'nın hedefi
Süreyya Ayhan'ın daha çok yarış koşması, ilk 400 metreyi 60 saniye gibi çok hızlı bir zamanda koşarak taktik hata yaptığı, ikinciliğin bir başarısızlık olduğu görüşüne katılmakla birlikte, bir tarzı ve hedefi olduğunu düşünüyorum. Bu da tüm yarışı yüksek tempoda koşarak zamana karşı yarışmak, zamana karşı en iyi dereceyi elde ederken dünya rekorunu kırabilecek kapasiteye gelmek ve bunun bir sonucu olarak rakipleri geçmek, ileride dünya ve olimpiyat şampiyonu olmak... Süreyya ancak böyle koşmaya devam ederse dünya rekoru kırabilir, 20 yıl sonra bile rekoru hala kırılamamış, birkaç olimpiyat ve dünya şampiyonluğu bulunan büyük bir atlet olarak anılmaya devam eder, aynı Sebastian Coe gibi. Süreyya'nın yarış ve antrenman tarzını değiştirmeye çalışarak biraz kısa vadeli ve sabırsız düşünmüyor muyuz? Kendini bildi bileli bu tarzda koşan Süreyya, şimdi bugüne kadar yaptığı antrenman programını değiştirirse olimpiyatlara sadece bir yıl kala yapılacak bu değişiklik yarar mı sağlar, yoksa zarar mı?
ALTAN ŞİŞMAN
DÜZELTME VE ÖZÜR
Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in, Genelkurmay'ın Kara Kuvvetleri Komutanı'nın YÖK Başkanı ve rektörlerle görüşmesiyle ilgili açıklamasına ilişkin değerlendirmesi, dünkü SABAH'ın birinci sayfasında sehven "Ziyaret de yerindedir" şeklinde yayımlandı. Çelik, rektörlerin Kara Kuvvetleri'ni ziyaretini değil, Genelkurmay'ın bu konudaki açıklamasını yerinde bulduğunu ifade etmiştir. Düzeltir, özür dileriz.
Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya
tıklayın
|
|
|
|