|
 |
|

Altı yıllık sır
Satmak için bebek çalan, bu korkunç hırsızlıktan sonra hem annenin hem de bebeğin ölümüne neden olan beş kişi altı yıl sonra belirlendi
Bursa Zübeydehanım Doğumevi'nde tam 6 yıl önce yaşanan bebek çalma olayı, bebeğin doğum gününde gelen bir ihbarla çözüldü. Olayla ilgili 3'ü bayan 4 kişi yakalanırken, bir kişi aranıyor.
Almanya'da çalışan bir Türk Ailesi'ne satmak için bebek çalan 5 kişi, hem annenin hem de bebeğin ölümüne neden oldu. Almanya'daki ailenin çalıntı olduğunu anladıktan sonra almaktan vazgeçtiği bebek olaydan 13 gün sonra ölürken, bebeğin annesi Halime Erdal Çınar ise yavrusunun çalınmasından 4 gün sonra vefat etmişti. 6 yıldır her yerde bebeğini arayan acılı baba Adnan Çınar ise, hırsızların yakalanması üzerine bebeğinin sadece 13 gün yaşadığını öğrenince yıkıldı.
Korkunç sır, geçtiğimiz hafta Bursa Polisi'ne çalınan bebeğin doğum gününe rastlayan 1 Eylül 2003 günü gelen bir ihbar telefonuyla ortaya çıktı. Telefondaki ihbarcı bebek hırsızlarının adını verince polis, 3 ayrı ilde yaptığı operasyonda, Elfide I. (43), Dursun Ç. (43), Saniye A. (40) ile Esvet Ö.'yü (58) gözaltına aldı.
SİPARİŞLE HIRSIZLIK
Bebek hırsızlarının itiraflarına göre, Almanya'da çalışan bir Türk ailesinin "Bebek siparişini" alan çete Zübeydehanım Doğumevi'ne giderek Çınar çiftinin 2 günlük bebeklerini annesi uyuduğu bir sırada odadan alıp kaçtı. Ancak siparişi veren aile, anne-babanın rızası olmadan bebeği almayacaklarını söyleyince bebek "ellerinde" kaldı. Afyon'a giden hırsızlar beraberinde götürdükleri bebeğe bakamayınca talihsiz yavru doğumundan 13 gün sonra kendi kusmuğunda boğularak öldü. Bebek hırsızları da cesedi cami avlusuna bıraktı.
İsmet ACAR
Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya
tıklayın
|
|
|
|