kapat
07.09.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ÅžANS&OYUN
ACİL TEL

GREENCARD

Sahipsiz Kasparov'lar

Kübra ve Mustafa gecekonduda yaşayan iki süper minik beyin. Satrançta birçok uluslararası başarıya imza atan iki genç yetenek acil destek bekliyor

Kübra Öztürk ve Mustafa Yılmaz, Ankara'nın Mamak semtindeki bir gecekonduda yaşayan iki süper beyin. Yaşları henüz 11 ve 12 olan bu iki çocuğun satrançta aldığı başarılar, adeta boylarını aşmış durumda. Satranca ayrılan kısıtlı bütçe yüzünden, kendilerinin ne bir bilgisayarı, ne de antrenörü var ama buna rağmen ikisinin de Türkiye şampiyonlukları'nın yanında Avrupa ve dünya dereceleri var.

Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Ali Nihat Yazıcı, minik satranççıların 'Başkan Baba'ları. Büyümüş de küçülmüş bu minik satranç ustaları, gecekonduda sürdürdükleri yaşamlarında, en büyük ilgiyi ve desteği Başkan Baba'larından görmüşler. Yılda 500 milyar gibi son derece yetersiz bir bütçesi olan Satranç Federasyonu Başkanı Yazıcı, "Fenerbahçeli futbolcuların eskiyen kramponlarının satışından gelecek gelir bile bizim belimizi doğrultmaya yeter" diyor.

Ali ESER


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Destek Paketi
Sarı Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır