kapat
31.08.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMÄ°
limasollu
TÃœRKÄ°YE
DÃœNYA
POLÄ°TÄ°KA
SPOR
MEDYA
SERÄ° Ä°LANLAR
METEO
TRAFÄ°K
ÅžANS&OYUN
ACÄ°L TEL

GREENCARD

HINCAL ULUÇ


Kutlanacak başarı

Dünya Şampiyonası'nın kapanmasına bir gün kala evsahiplerinin gücü nihayet güldü. Altına hasret Fransa, dün biraz da sürpriz sayılacak iki birincilik çıkardı. Favori olduğu heptatlonda altını kaçıran Eunice Barber uzun atlamada son hakkında 6.99 atlayıp birinciliği elde etti. 7 metrelik atlayışı olmayan bir Dünya Şampiyonası düşünebiliyor musunuz? Barber elinde Fransız bayrağı şeref turunu tamamlarken 4x100 yarışının startı veriliyordu. Ve Amerikan takımında 100 ve 200 metreyi kazanan Kelli White yoktu.

Haber dün gece geç saatlerde patladı. Kelli White'in testinde doping olarak nitelenmeyen bir madde bulundu. White ailesindeki genetik bir hastalık dolayısıyla bu ilacı reçeteyle aldığını açıkladı. Ama Uluslararası Atletizm Federasyonu incelemeyi sürdürme kararı verince Amerika riski göze almayıp Kelli White'ı takıma koymadı. Bu da onlara bir Dünya Şampiyonluğu'na maloldu. Fransa başından sonuna başabaş götürdüğü yarışı göğüs farkıyla kazanmayı başardı.

Dün yarışlarda iki Türk atleti vardı. Elvan Abeylegesse 5 bin metre finalinde kendisi için gayet başarılı koştu ve en iyi derecesini yaparak beşinci oldu. Baştan sona ön grupta koşan Elvan, yarış biraz tempolu olsa madalya dahi alabilirdi. Elvan oldukça güçlü bir atlet ama sprinti zayıf. Bu yüzden son 400'deki ataklara cevap veremedi ve beşinci oldu. Gene de dünya beşinciliğine ulaşması ve kendisinin en iyi derecesini yapması kutlanacak bir başarı.

Maratoncumuz Yusuf Zepak ise oldukça iddiasız gelmişti Paris'e. Bütün yarışı kendi derecesine karşı koştu. Hep gerilerde çok gerilerdeydi. Birincinin 8 dakika arkasından finişe 44. olarak girerken en iyi derecesini 3 dakika indirmeyi başardı.

İki ilginç olay yaşanacak
Şu ana kadar tatsız ve heyecansız geçen Dünya Şampiyonası'nın son gününde iki ilginç olay yaşamaya hazırlanıyoruz. Bunlardan birisinin altında Süreyyamız var. Şampiyonanın 20. yılında çok büyük bir aksilik olmazsa Türk bayrağı ilk defa göndere çekilecek. Süreyya yarı finaldeki gerilimi atabilirse ki, atmış olacağını tahmin ediyoruz, gönderdeki yeri en üst olacak.

İkinci ilginç olay 5 bin metre. Şampiyonanın yarışı bu. Bin 500 metrenin galibi Hicham El Guerrouj, 10 bin metrenin galibi Kenenisa Bekele 5 binde duble yapmak için mücadele edecekler.

5 bin-10 bin dublesi Dünya Şampiyonası tarihinde yok. Olimpiyatlar'da 6 kere başarıldı, sonuncusu 1980'de Moskova'da Yifter tarafından. 1500-5000 dublesi Dünya Şampiyonası'nda yok. Olimpiyatlar'da bir kere 1924'te Paavonurmi bu işi başardı. Yani bugün Hicham da Bekele de kazansa bir tarih yazacaklar.

Ama bu 5 bin kritik bir yarış. Bakarsınız bir atlet çıkar, tarih yazmaya hazırlanan iki devi de geride bırakır.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Destek Paketi
Sarı Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır