kapat
31.08.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMÄ°
limasollu
TÃœRKÄ°YE
DÃœNYA
POLÄ°TÄ°KA
SPOR
MEDYA
SERÄ° Ä°LANLAR
METEO
TRAFÄ°K
ÅžANS&OYUN
ACÄ°L TEL

GREENCARD

GÜRCAN BİLGİÇ


Test edildi

İki sezondur F.Bahçe'de hocaların kaderini D.Bakır deplasmanları belirledi. Bu kez Daum çıktı sınava. Alman hoca ne yaptı, etti; üç puanı kapıp geldi. D.Bakır testinden onaylanmış bir hocası var artık F.Bahçe'nin.

Diyarbakır'ın havası sıcak olmanın ötesinde yakaladığı adamı kurşun gibi vuruyor. Rüzgar bile sıcak esiyor. Fenerbahçe bu yüzden maçı 19.00 yerine 20.00'de oynamak istedi, Federasyon kabul etmedi. İki takım oyuncuları da birbirleri kadar bu bunaltıcı havayla da mücadele ettiler.

Hem Daum, hem de Özberk kontrollü oynamayı tercih etti. İlk 45 dakikada Fenerbahçe takımı içinde yalnızca kaleci Şenol ve Tanrı'nın olduğu 4 pozisyonu değerlendiremedi. Devre başladığında Ali Aydın, Diyarbakırlı oyuncuların bile beklemediği bir penaltı düdüğü çaldı. Bir geçen hafta verilmeyen penaltıları düşündük, bir de böylesine kolay çalınan penaltı kararını. F.Bahçe aleyhine bu kadar penaltı çalınıyor, lehine pozisyon oldu mu kimsenin eli düdüğüne gitmiyor.

Geriye düşünce Daum 53'te Kemal'in yerine Semih'i oyuna alıp sistemini 4-2-4'e çevirdi. Bu değişiklik Fenerbahçe'ye oyunu rakip alana sığma şansını getirdi. Semih oyunu kanatlara yönlendirdi. Daha 8 dakika olmuştu ki, 61'de Tuncay'ın golü geldi. Mahmut Hanefi'nin kullandığı serbest vuruşta top havada süzülürken Selçuk'un rakip defans içinde yaptığı perdeleme hareketine faul çalınabilirdi. 76'da Hooijdonk, kendisine yapılan frikiği gole çevirince zor deplasman bir anda Fenerbahçe için bayrama döndü.

Ümit Özat dün gerçekten bir kaptan gibi oynadı. Sahaya maskeli çıkan Luciano dün yarım adam bile değildi. Ağır denilen Ümit çok yerinde ilk çıkışları gerçekleştirdi. Oyun sıkıştığında topla yürüyüp araya paslar denedi, sık sık konuşarak takımını toparlamaya çalıştı. Luciano'yu görünce Ümit'i beğenmeyenlerin iyi düşünmeleri gerekir.

Bu galibiyet Fenerbahçe'ye sadece güvenini değil, geleceğe dönük umutlarını ve iddiasını koruma şansını da sağladı. Takım olma yolunda katettikleri yol her hafta biraz daha kısalıyor. Genç oyuncular kendilerine destek olanlarla birlikte gelişiyor, büyüyor.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Destek Paketi
Sarı Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır