kapat
31.08.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMÄ°
limasollu
TÃœRKÄ°YE
DÃœNYA
POLÄ°TÄ°KA
SPOR
MEDYA
SERÄ° Ä°LANLAR
METEO
TRAFÄ°K
ÅžANS&OYUN
ACÄ°L TEL

GREENCARD

GÖKMEN ÖZDENAK


Daum devrimi

Geçmiş iki sezonda Diyarbakır maçları F.Bahçe'ye teknik direktör felaketleri yaşamıştı. Bu sezon Daum aynı akıbete uğramadı. Çünkü takımı koşan, iyi mücadele eden, sıcak havaya rağmen temposunu düşürmeden aynı arzuyla oynayan futbolculardan kurdu. İşte Daum'un farkı bu. Bu fark her geçen hafta daha belirgin olarak görünüyor. Bir takımın bünyesinde asalak barındırmadan her oyuncunun takımı için maksimum seviyede mücadele etmesi bir teknik direktörün ilk yapması gereken iş. Daum da bunu yaptı.

Zaten Fenerbahçe gibi büyük ve reytingi yüksek bir camia, yanlış tercihler nedeniyle Türk futboluna zarar verdiğinin sonunda farkına vardı ki, bu sezon iyi bir takım ve geleceğe yönelik yapılanma adına akıllı tercihler yapıldı.

Diyarbakır karşısında Serhat 3, Tuncay 2, Aurelio, Semih ve Kemal birer kez gole yaklaştı. Bir deplasman için olumlu bir iş. Ancak büyük takım futbolcunun girdiği pozisyonları yüksek bir yüzdeyle gole çevirmesi gerekir. O sıcak havada bu kadar pozisyonu sorumsuzca harcamak takımınız adına hıyanettir.

Fenerbahçe farklı ve rahat kazanacağı bir maçı işte bu oyuncuların beceriksizliği nedeniyle zorla 2-1 bitirebildi.

Fenerbahçe 4-3-1-2 oynuyor ancak teknik direktör Daum diğer takımların Diyarbakır gibi hafif olduğunu düşünmesin. Geri dörtlü, iki Diyarbakır forvetini tutmakla yükümlü. Neden?

Serhat ve Tuncay hep kanattalar. Rakip defansın ortasını meşgul edecek hataya zorlayacak baskıyı kim yapacak? Zaman zaman hazırlık paslarıyla rakibin üzerine gidildiğinde rakip savunmanın toparlanmasına, kalabalıklaşmasına neden olduğundan pozisyon üretmek de zorlaşıyor.

Serhat-Tuncay'a yazık
Her maçta Van Hooijdonk'un istediği frikik olacak, her vurduğu top da golle sonuçlanacak diye bir kural da yok. Rakibi hataya zorlayacak hızlı oyuncular Serhat ve Tuncay'ın kanatlarda değil, ortada oynaması lazım. Bu iki futbolcunun bu kadar gol kaçırmalarının bir nedeni de kendi kulvarlarında top götürmek, rakiple mücadele etmek gibi görevler üstlenmesi nedeniyle çok yorulmaları.

Daum'un defansı üçlü oynatıp, orta alanı dörtlemesi Fenerbahçe'nin hücum gücünü katlayacaktır. Daum'un oyuncularının teknik özelliklerinden takım içinde maksimum seviyede faydalanabileceği sistem kolaylığı yaratmalı.

Artık Daum farkını görmekteyiz. F.Bahçe geçmişteki gibi duran, yürüyen, rakibi güç olarak rahatsız etmeyen yapısından sıyrılmış. Koşan, savaşan, fizik üstünlüğüne sahip bir ekip olmuş.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Destek Paketi
Sarı Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır