kapat
31.08.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMÄ°
limasollu
TÃœRKÄ°YE
DÃœNYA
POLÄ°TÄ°KA
SPOR
MEDYA
SERÄ° Ä°LANLAR
METEO
TRAFÄ°K
ÅžANS&OYUN
ACÄ°L TEL

GREENCARD

ÖMER ÜRÜNDÜL


Risk tuttu ama..

Fenerbahçe çok pozisyona girdi, ama zor kazandı. Niye?

F.Bahçe henüz yeni bir takım. Kollektif oyunu, topa sahip olma yüzdesi yetersiz. Daum'un sistemi de oyuncuların yapısına uygun değil. Üç forvetle oynatıyor. Serhat ve Tuncay'ın kenar oyuncusu özellikleri yok. Bunlar biraraya gelip kanat kombinasyonları gerçekleşmediğinde Van Hooijdonk'un yüksek top özelliklerinden de faydalanılamıyor. Maçın en önemli görüntüsü, Van Hooijdonk'un forveti besleyen orta saha rolüne soyunmasıydı. Çünkü kadroda böyle bir oyuncu tipi yok. Van Hooijdonk bu işi başarıyla gerçekleştirdi. Rakibin önüne geçip topa sahip olarak, kontra çabuk toplarla arkadaşlarını besledi. Ama kendisini besleyen yoktu. En önemli sorunlardan biri de bu.

DeÄŸiÅŸiklikler doÄŸru muydu?
Fenerbahçe geriye düşünce Daum risk alıp forvetleri fazlalaştırdı. Kemal'in yerine Semih'i, Aurelio'nun yerine Rebrov'u sürdü. İki gol gelince bu hamle tuttu gibi göründü. Ama bence tamamen yanlıştı. Fenerbahçe zaten pozisyon buluyordu. Bu değişiklikler sonrası Diyarbakırspor orta sahadaki rahat ortamı değerlendirebilecek çıkışları yapabilse çok rahat pozisyona girebilirdi. Bunu yapamadılar. Ve Cem Beceren'in önce Tuncay'a asisti, sonra Van Hooijdonk'a yaptığı gereksiz faulle doğan frikik skoru belirledi. Van Hooijdonk, dünyanın en iyi frikikçilerinin başında geliyor. Daum'un takıma frikik kazandıracak varyasyonlar üzerinde çalıştırması, hücum zenginliğine katkı sağlar.

Fenerbahçe'nin en önemli artılarından biri, kaçırdığı gollerin moral bozukluğu ve skor dezavantajına karşın hırslı mücadeleyi baştan sona sergileyip oyuna sürekli asılması.

Fatih'in dönüşü katkı sağladı mı?

Ümit ve Luciano, eskiye göre biraz daha uyumlu idi. Birbirlerini yeni tanıyorlar. Mahmut Hanefi'den sonra çabuk oyuncu Fatih de sağa geçince, bu ikilinin önlerinde Selçuk'un yanına Kemal çekilince az hatalı gözüktüler.

Ya Diyarbakırspor?
Taktik yanlışları vardı. Rakibin çabuk oyuncularına karşı defans bloğu öne çıkıp arkaya adam kaçırdı. Cem Beceren ve Ramazan ağır kaldı. Bakadal günümüz futbolunun istediği bir forvet tipi. Sırtı dönük oynayabiliyor. Kais'i de çok beğendim. En büyük hüsran Murat Hacıoğlu idi.

Ve Ali Aydın...
Genelde mükemmel ve çağdaş bir yönetim gösterdi. Onu en çok kolay kart gösterdiği için eleştirdim. Dün bir İtalyan hakem gibiydi. Gereksiz kart göstermedi. Tek tartışılacak pozisyon penaltı yoruma açık. Luciano'nun bir itmesi var. Verildi diye suçlanamaz ama bu tip hareketler genelde uluslararası platformda penaltıyla değerlendirilmiyor.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Destek Paketi
Sarı Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır