kapat
31.08.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMÄ°
limasollu
TÃœRKÄ°YE
DÃœNYA
POLÄ°TÄ°KA
SPOR
MEDYA
SERÄ° Ä°LANLAR
METEO
TRAFÄ°K
ÅžANS&OYUN
ACÄ°L TEL

GREENCARD

ABD baÅŸaramazsa etkileniriz

30 Ağustos resepsiyonunda önemli mesajlar veren Genelkurmay Başkanı Org. Özkök, "ABD Irak'ta başarısızlığa uğrarsa bu bizi de kötü etkiler" dedi

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök Irak'a asker gönderme konusunda çok acele edilmemesi gerektiğini "Sonucun alınması yönünden gecikme bazen iyi olur" sözleriyle ifade etti.

Orgeneral Özkök, dün 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle verilen resepsiyonda Irak'tan irticai faaliyetlere kadar birçok konuyu değerlendirdi. Özkök şu mesajları verdi

Irak'ın istikrarı ve asker gönderme Yani orada başarılı olamamış bir ABD, oraya gitti işgal etti, o ayrı bir konu, meşruiyeti tartışılır, onlar geçti gitti. Ama başarısızlığa uğrar da orada büyük bir istikrarsızlık olursa , Türkiye'yi çok yakından ilgilendirecektir. Biz asker olarak bunu görmeye çalışıyoruz. Neler olabilir diye? Bunları sizler de görüyorsunuz. İstikrarsız bir Irak'ta neler olabilir ve bunların dışında Türkiye'nin kalması mümkün olabilir mi?. Bu bakımdan gidersek başımıza neler gelebilecek, siyasi iradeye vermemiz lazım. Ama gitmezsek de neler olabilir, onu iyi tahmin edip vermek durumundayız. Çalışmalarımızı bu şekilde sürdürüyoruz. O bakımdan gecikme bazen iyiye gider, bazen olmayabilir de. Bunu tahmin etmekte çok zor.

Asker sayısı; Asker sayısının 10 bin olduğunu siz söylüyorsunuz. Bu konuya cevap vermek istemiyorum. Ancak doğru bir rakam olmadığını söylemek isterim. Zaten daha o aşamaya gelinmedi.

Pişmanlık Yasası; Rakamlarda artış var. Önemli ölçüde Hizbullah'ta var sadece PKK-KADEK değil. Kanunu yargılamak için erken. Çünkü kanunun sonuçlarını etkileyecek başka şeyler var. Mesela ABD'nin PKK'ya davranış biçimleri sonucu etkiler. ABD teröre karşı savaş açmıştır. PKK-KADEK bir terörist örgüttür. Dolayısıyla onunla ilişkisi olmaması lazımdır.

İrtica; Yıllardan beri maalesef Türkiye'nin gündeminden çıkamamış konulardan biridir. Tehlikelidir. Her zaman dikkatli olunmalıdır. Bu sadece askerin işi değildir. Hepimizin işidir. Tehlikeler karşı gayet tabii uyanık olacağız. Ama bunu hiçbir zaman ayrılıkçı veya vehim bir hale getirip normal hareketlerimizi bozacak hale getirmeyeceğiz. Akılcılık ve doğru teşhis çok önemli.

TSK DEMOKRASÄ°NÄ°N TEMÄ°NATI
Resepsiyonda gazetecilerin sorularını lanıtlayan Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aytaç Yalman da, TSK'nın sadece cumhuriyetin değil demokrasinin de teminatı olduğunu söyledi. Yalman şöyle konuştu

"Ülkenin çok küçük bir bölümü 21. yüzyılda yaşıyor. Diğer bölümü ise hala 19. ve 20. yüzyılları yaşıyor böyle bir ülke var mı, dünyada demokrasi ile yönetilen. İşte bu TSK'nın sayesinde. Bunu herkesin bilmesi lazım. TSK sadece cumhuriyetin demokrasinin de teminatıdır" dedi.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Destek Paketi
Sarı Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır