kapat
31.08.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMÄ°
limasollu
TÃœRKÄ°YE
DÃœNYA
POLÄ°TÄ°KA
SPOR
MEDYA
SERÄ° Ä°LANLAR
METEO
TRAFÄ°K
ÅžANS&OYUN
ACÄ°L TEL

GREENCARD

'Yalancı dolma' bomba sanıldı

Ankara'daki kutlamalara "canlı bomba" ihbarı ve "şüpheli paketler" damgasını vurdu.

Atatürk Kültür Merkezi'ndeki törenler sırasında, "devlet erkanının bulunduğu bölümde canlı bomba patlayacak" ihbarı, polisi alarma geçirdi.

Tören alanına giriş ve çıkışlarda kontroller artırıldı, çevreye keskin nişancılar yerleştirildi. Alanda görevli polisler, asker ve yakın korumalar uyarılırken, terörle mücadele ekipleri ve bomba uzmanları göreve çağırıldı. Tören başladıktan sonra ise, vatandaşların oturduğu tribünde şüpheli bir paket bulundu. Özel giysili bomba uzmanları derhal paketin üzerini "bomba battaniyesi" ile örterken, çevrede güvenlik önlemleri artırıldı. Törenden sonra platformdaki vatandaşlar çıkartıldı ve şüpheli paket fünye ile patlatıldı. Ancak paketten bomba değil, şefertası içindeki zeytinyağlı biber dolması etrafa saçıldı.

Tören olaysız sonuçlandıktan sonra, bu kez Başkent'in en işlek caddelerinden biri olan ve "protokol yolu" olarak da kullanılan Atatürk Bulvarı'nda, Bayındırlık Bakanlığı'nın bahçe duvarında bulunan şüpheli çanta panik yarattı. Çevre boşaltıldı, cadde trafiğe kapatıldı ve olay yerine gelen bomba imha uzmanları, fünye ile çantayı patlattı. Ancak, çanta boş çıktı.

GÃœNEYDOÄžU'DA ALARM
Kutlamalar, Güneydoğu'da ise geniş güvenlik önlemleri altında yapıldı. Vatandaşlar tören alanına tek tek aranarak alındı. Keskin nişancılar yüksek binalarda alarmda bekledi, ancak kutlamalar olaysız sonuçlandı.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Destek Paketi
Sarı Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır