kapat
31.08.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMÄ°
limasollu
TÃœRKÄ°YE
DÃœNYA
POLÄ°TÄ°KA
SPOR
MEDYA
SERÄ° Ä°LANLAR
METEO
TRAFÄ°K
ÅžANS&OYUN
ACÄ°L TEL

GREENCARD

Boğaz'ı sualtından geçti

61 yaşındaki eski SAT komandosu ve dalgıç Namık Ekin, Boğaz'da 13 saat 37 dakika tam 39 kilometre sualtından yüzerek bir rekora imza attı. Çıkışta fenalaşan Ekin hastaneye kaldırıldı

Eski SAT komandosu dalgıç Namık Ekin, Karadeniz'den girdiği İstanbul Boğazı'nın 41.5 mil'lik (39 kilometre) etabını sualtından yüzerek geçerek bir rekora imza attı. Dün sabah saat 06.30'da Beykoz Keçilik Koyu'ndan dalış yapan Ekin, 13 saat 37 dakika su altında yüzdü ve Sarayburnu'ndan çıktı.

Suyun 4-6 metre altından Boğaz'ı geçen Ekin, rekor denemesini planladığı saatten 30 dakika önce tamamladı ve saat 20.07'de Sarayburnu'na ulaştı. Tam 13 saat 37 dakika boyunca su altında kalmayı başaran Ekin, kendisine eşlik eden bir bota alındıktan sonra kıyıya çıkarıldı. Arkadaşlarının yardımıyla sudan çıkarılan 61 yaşındaki sporcunun ilk isteği su oldu. Vücudunu taşımakta zorlandığı ve sürekli midesi bulandığı gözlenen Ekin, kıyıda hazır bekleyen ambulansa bindirilerek Özel Çamlıca Hayat Hastanesi'ne kaldırıldı. Ekin'in sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi. Ekin, hastanede "Başlarda hiç zorlanmadım ama sonlara doğru ters akıntı ve askeri gemiler işimi zorlaştırdı" dedi.

Rekor denemesine başlamadan önce basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Ekin, "Son 3 aydır her gün 4-5 saat yüzüyoruz. Burada dayanıklılık çok önemli. Hiç sıkılmadan palet vurmak lazım. Ben çabuk terleyen birisiyim. Bu sefer su kaybı oluyor. Yüzerken bir biberonu ağzıma sokup hem yüzüp hem de sıvı alabiliyorum" diye konuştu.

AMAÇ FELÇLİLERE YARDIM
Rekor denemesinin omurilik felçlilerine yardım amacı taşıdığını belirten Ekin, onlara katkıda bulunmak ve tekerlekli sandalyeler almak istediklerini de söyledi. Ekin, bir başka hedefinin de yine omurilik felçlilerine yardım için, gemiden sarkıtılan bir hortum yardımıyla 69 saat sualtında yüzmek olduğunu belirtti.

Murat KEKLİKÇİ - Nejdet ÇOKAN


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Destek Paketi
Sarı Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır