kapat
31.08.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMÄ°
limasollu
TÃœRKÄ°YE
DÃœNYA
POLÄ°TÄ°KA
SPOR
MEDYA
SERÄ° Ä°LANLAR
METEO
TRAFÄ°K
ÅžANS&OYUN
ACÄ°L TEL

GREENCARD

Gasp edemeyince bıçakladılar

Tatil için Türkiye'ye gelen üniversiteli Deha, aracını çalmaya kalkışan gaspçılara direnince, göğsünden bıçaklanarak ağır yaralandı

İsviçre'de turizm ve otelcilik okuyan, İsviçre doğumlu 21 yaşındaki Deha Türken tatil için geldiği İstanbul'da gaspçıların saldırısına uğradı. Annesi ile birlikte içinde bulunduğu otomobile çarpan kimliği belirsiz kişilerce gasp edilmek istenen Deha, aracını vermemekte direnince bir anda sayıları ona ulaşan saldırganlar tarafından acımasızca bıçaklandı. Gaspçılar genç adamın annesi Hatice Türken'i de yerlerde sürüklendi.

ABLASINI YOLCU ETMÄ°ÅžTÄ°
Deha Türken ile annesi Hatice Türken dün havalimanında bir yolcularını uğurladıktan sonra Erenköy'deki evlerine doğru dönüşe geçtiler. TEM Otoyolu'nu kullanan Türkenler, Basın Ekspres Yolu Kavşağı'na geldikleri sırada içinde dört kişinin bulunduğu 34 VA 7285 plakalı Hyundai marka otomobil araçlarına arkadan çarptı.

Direksiyonda bulunan Hatice Türken otomobili kontrollü olarak sağa çekti ve genç adam hasara bakmak üzere araçtan indi. Otomobile çarpan araçtaki dört kişi de araçtan inerek Deha'nın üzerine yürümeye başladılar.

Bu arada bir kişi de Hatice Türken'i araçtan inmeye zorladı. Olayın bir tuzak olduğunu fark eden genç adam saldırganlara direnmeye kalkışınca bıçaklar çekildi ve saldırganlar Deha'yı rastgele bıçaklamaya başladılar.

Bu arbede sürerken saldırganlar kendilerine yardıma gelenlerle birlikte on kişiye ulaştılar ve Hatice Türken'i de yerlerde sürüklediler. Olay sırasında biri kalbinden olmak üzere dört bıçak darbesi alan genç adam ağır yaralanarak yere yığıldı.

Otomobili gasp etmeyi başaramayan saldırganlardan bazıları otomobilin üzerine çıkıp tepinerek hırslarını almaya çalıştılar, aracın camlarını kırdılar.

DURUMU ÇOK CİDDİ
Saldırganların olay yerinden uzaklaşmasının ardından anne-oğulun yardımına koşan diğer sürücüler iki yaralıyı TEM Hospital'a kaldırdı. Yapılan ameliyatın ardından yoğun bakımda tedavi altına alınan 21 yaşındaki gencin durumunun ciddiyetini koruduğu bildirildi. Ayakta tedavi edildikten sonra polise ifade veren Hatice Türken ise yaşadığı şoku atlatamadığını ve oğlunun durumu nedeniyle çok üzgün olduğunu söyledi.

Gaspçıların kullandığı aracın Küçükçekmece'den çalındığı ve bir kapkaç olayına daha karıştığı belirlendi.

Müslim SARIYAR


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Destek Paketi
Sarı Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır