kapat
31.08.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMÄ°
limasollu
TÃœRKÄ°YE
DÃœNYA
POLÄ°TÄ°KA
SPOR
MEDYA
SERÄ° Ä°LANLAR
METEO
TRAFÄ°K
ÅžANS&OYUN
ACÄ°L TEL

GREENCARD

Hükümet kesenin ağzını açtı ama memuru ikna edemedi

Memur sendikaları, hükümetin, 2003 yılı gelir kayıpları için önerdiği 160 milyon lirayı kabul etmeyince, toplu görüşmeler tıkandı

Hükümet ile memur sendikaları arasında 15 gündür süren toplu görüşmeler tıkandı. Zam miktarının belirlenmesi uzlaşma kuruluna kaldı. Toplu pazarlıkların son gününde memur sendikalarıyla masaya oturan Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, üç öneri sundu. Şahin, 2003 yılı gelir kayıpları için memurlara bir defaya mahsus verilmek üzere 160 milyon lira teklif ederken, 2004 yılı için ilk 6 ay yüzde 6, ikinci 6 ay için yüzde 6+1 önerisinde ısrar etti. Hükümetin, bu teklifi KESK ve Kamu-Sen tarafından reddedildi.

Hükümet, memurların 2003 yılı kayıpları için 71 milyon liradan başladığı pazarlıklarda, önce 140 milyon liraya, son olarak 160 milyon liraya çıktı. Bu tutarı bir defaya mahsus vermeyi önerdi ama maaşlara yansıtılmasına yanaşmadı. Sendikalar ise 2003 yılı kayıplarına verilecek ücretin taban maaşa yansıtılması için bastırdı. Başbakan Yardımcısı Şahin, iki defa bürokratlarla görüştü ve önerdikleri ek ödemeyi artıramayacaklarını kaydetti. Bunun üzerine iki sendika da toplu görüşme masasını terketti.

Bu arada Kamu-Sen 264 milyon liralık teklifini 200 milyona kadar çekti. Sendikalar bu ücretin ekim ve kasımda ikiye bölünerek ödenmesini istedi. Ancak hükümet, 160 milyonu yılbaşında ödeyebileceğini bildirdi. Şahin, hükümetin önerdiği teklifin bütçe imkanlarını zorlayan en iyi öneri olduğunu belirtti.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Destek Paketi
Sarı Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır