kapat
31.08.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMÄ°
limasollu
TÃœRKÄ°YE
DÃœNYA
POLÄ°TÄ°KA
SPOR
MEDYA
SERÄ° Ä°LANLAR
METEO
TRAFÄ°K
ÅžANS&OYUN
ACÄ°L TEL

GREENCARD

Elini buldular

El Hekim'in cenazesi Salı günü toprağa verilecek Yandaşları, şehitliği simgeleyen kırmızı bayraklı gösteri düzenledi

Irak İslam Devrimi Yüksek Konseyi lideri Muhammed Bekir el Hekim'in (64) cenazesi bugün başkent Bağdat'taki el Kazimiye Camii'ne, yarın Kerbela'ya götürülüp Salı günü Necef'te gömülecek. Oğlu Haydar el Hekim, babasının cesedinin henüz tespit edilemediğini, aralarında onun elinin de olduğu ceset parçaları bulunduğunu söyledi. Cesetlerin tanınmayacak hale geldiği belirtiliyor.

SON SÖZÜ "BİRLEŞİN" OLDU
Necef'te protestocular el Hekim için "şehitlik mertebesini" simgeleyen kırmızı bayrak taşıdı. El Hekim, öldürülmeden birkaç dakika önce camide verdiği hutbede Müslümanlar'a birlik çağrısı yapmış, "Saddam yanlıları Şii liderleri hedef alıyor" demişti. Saldırıya ilişkin korumalarına ihbar geldiği, ancak El Hekim'in bu ihbarı önemsemediği ifade edildi.

AYAKLANMA KORKUSU

"Ey Hüseyin, liderimiz gitti"
El Hekim'in öldürülmesini protesto eden binlerce Şii, Necef'te sokaklara döküldü. Göstericilerin sabah saatlerinde 4 bin olan sayıları, öğleden sonra 10 bini buldu. Saldırıda ölenlerin tabutlarını taşıyan göstericiler, "Ey Hüseyin, liderimiz El Hekim gitti!" diyerek gözyaşı düktü, ölenlerin intikamını alacaklarına yemin etti. "Amerika'ya hayır!" pankartları taşıyan göstericiler, ABD ve devrik Irak lideri Saddam Hüseyin karşıtı sloganlar attı. Başkent Bağdat'ta da 100 kadar gösterici yürüyüş yaptı. Basra kentinde ise "İsrail'e ölüm", "Baaslılar'a ölüm" sloganları atıldı. Necef'te hiç Irak polisi ya da ABD askeri olmaması dikkat çekerken, ABD helikopterleri kent üzerinde turladı. Necefli Şiiler, ABD karşıtı slogan atmalarına rağmen helikopterlere tepki göstermedi.

HEKÄ°M'Ä°N YEÄžENÄ° ABDÃœLAZÄ°Z'Ä°N TEPKÄ°SÄ°

Irak, Iraklılar'ındır
Bu kalabalık, dünyaya "Mezopotamya'da İslam'ın bayrağı dalgalanana kadar mücadeleye devam edeceğiz" mesajı iletmek istiyor. İşgal güçlerine, Irak'ın onlara değil, Iraklılar'a ait olduğunu söyledik. Ülke güvenliğinin ancak inançlı güçlerle sağlanabileceğini, çünkü bir tek onların kimin dost, kimin düşman olduğunu bildiğini söyledik...


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Destek Paketi
Sarı Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır