kapat
31.08.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMÄ°
limasollu
TÃœRKÄ°YE
DÃœNYA
POLÄ°TÄ°KA
SPOR
MEDYA
SERÄ° Ä°LANLAR
METEO
TRAFÄ°K
ÅžANS&OYUN
ACÄ°L TEL

GREENCARD

Ladin kuÅŸkusu

Irak'ın Necef kentinde en büyük Şii grubu lideri el Hekim'in öldürüldüğü saldırının arkasından da terörist Ladin'in adamları çıktı. 10 kişi tutuklandı

Necef'teki kanlı suikasti, dünyanın dört bir yanında kanlı eylemlerle korku salan Suudi asıllı terörist Usame bin Ladin'in örgütü el Kaide'nin düzenlediği belirlendi... Şiiler'in Mekke ve Medine'den sonra en kutsal üçüncü kenti Necef'te İmam Ali Camii çıkışında düzenlenen ve 107 kişinin ölümüne, 175 kişinin de yaralanmasına yol açan saldırı sonrası Irak polisi 10 kişiyi tutukladı. Amerikalı askeri yetkililerin karışmadığı soruşturmada kısa sürede zanlılara ulaşıldı. AP haber ajansına bilgi veren üst düzey bir Irak polisi, zanlılardan ikisinin Suudi, ikisinin Pakistanlı olduğu ve El Kaide'yle bağlantılı çalıştıklarını söyledi.

700 KÄ°LO PATLAYICI VARDI
Irak'taki 16 milyon Şii nüfusunun 12 milyonunun lideri olan Ayetullah Muhammed Bekir el Hekim'in de yaşamını yitirdiği saldırıda cemaat camiden çıktığı sırada patlatılan otomobillerde 700 kilo patlayıcı olduğu açıklandı. İsmini vermeyen Iraklı polis, saldırganların havan topu ve el bombası da kullandığını, araçları uzaktan kumandayla patlattığını söyledi. Zanlılar suikastı üstlenirken Irak'taki diğer liderlere saldırı; elektrik, su ve petrol hatlarına sabotaj planları yaptıklarını, ülkede kaos yaratıp Irak polisi ve ABD askerlerinin çalışmalarına engel olmak amacı taşıdıklarını da itiraf etti. Saldırıdan 3 gün önce Necef'e gelerek planlarından habersiz bir kişinin evine yerleştiklerini anlatan zanlıların yanında Iraklı olmayan 3 suç ortağı daha ele geçirildi.

Suikastte, 19 Ağustos'ta Bağdat'taki BM merkezine düzenlenen saldırıyla aynı patlayıcı maddeler kullanıldığı belirlendi. ABD; İran, Suriye ve Suudi Arabistan'dan çok sayıda İslamcı militanın saldırı amacılyla Irak'a sızdığını söylüyor. El Hekimler'in rakibi Şii aile es Sadrlar'ın suikastın arkasında olabileceği iddialarıyla ilgili ip ucu bulunamadı.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Destek Paketi
Sarı Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır