kapat
28.07.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

Buldan çadıra taşındı

Son bir haftada 100 deprem yaşanan, önceki gün de 5.6'lık sarsıntıyla sallanan Buldan'da halk kamp çadırlarına taşındı. Ama gündelik hayat da sürüyor

Peş peşe gelen sarsıntılarla beşik gibi sallanan Buldan'da halk çadırlara taşındı. Geçen Cumartesi günü meydana gelen 5.6'lık depremin merkez üssü olan Denizli'nin Buldan ilçesinde yurttaşlar evlerine giremiyor. Dört gündür sokakta yaşayan Buldanlılar geceyi de, kendi olanakları ile kurdukları kamp çadırlarında ya da parklarda sabahlayarak geçiriyor.

'SARSINTILAR SÜREBİLİR'
Çadır bulan veya satın alan vatandaşlar evlerini bu geçici mekanlarına taşırken, çadırı olmayanlar da park ve sokaklarda sohbet ederek sabahın olmasını bekliyor. Buldan Futbol Stadyumu bitişiğinde "Deprem Çadır ve Toplanma Merkezi" olarak belirlenen alanda çadırlarını kuran Buldanlılar tedirgin bekleyişini sürdürüyor.

Buldan İlçe Merkezi'ndeKİ kriz masasında hazır bulunan Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Doçent Dr. Halil Kumsar, depremin "çöküntü depremi" özelliği taşıma ihtimalinin bulunduğunu ve sarsıntıların Urla Depremi'ndeki gibi 3-4 ay devam edebileceğini söyledi.

DÜĞÜNLER ERTELENMEDİ
İlçede deprem korkusu yaşanırken davetiyeleri önceden dağıtılan ve salonları kiralanan düğünler de ertelenmeden gerçekleştirildi. 5.6 büyüklüğündeki depremin meydana geldiği Cumartesi günü ikisi düğün, biri de sünnet olmak üzere üç törenin düzenlendiği ilçede, dün akşam da iki düğün gerçekleştirildi.

Bunlardan birisi Cumhuriyet Mahallesi'nde yapıldı. 23 yaşındaki Dilek Dalkılıç ile 25 yaşındaki Ozan Çakar "depremin gölgesinde" dünya evine girdi. Genç çiftler açık havada yapılan düğün boyunca bol bol dans etti. ve eğlendi. Kalabalık bir davetli topluluğunun katıldığı düğün, Buldanlıları biraz olsun deprem korkusundan uzaklaştırdı.

Mustafa KAYA


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap


Sarı Sayfalar


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır