kapat
28.07.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

Esir Türkler geldi

El Kaide üyesi oldukları iddiasıyla ABD'nin Guantanamo'daki üssüne götürülen iki Türk, serbest bırakıldıktan sonra dün İstanbul'a geldi

11 Eylül saldırılarının planlayıcısı El Kaide terör örgütü üyesi oldukları gerekçesiyle Amerika tarafından Malavi'de gözaltına alındıktan sonra Guantanamo Üssü'ne götürülen iki Türk İbrahim Habacı ve Arif Ulusam dün Türkiye'ye geldi.

Guantanamo'daki mahkumlara kötü davranıldığı için dünya kamuoyu tarafından eleştirilen ABD'nin serbest bıraktığı Ulusam ve Habacı, dün FLY Havayolları'nın Sudan'dan İstanbul'a boş gelen uçağıyla yurda döndü. Saat 11.00'de Türkiye'ye giriş yapan Habacı ve Ulusam, Atatürk Havalimanı'nda polis tarafından gözaltına alındı. İlk ifadeleri Pasaport Şube Müdürlüğü'nde alınan Habacı ve Ulusam, gazetecilerin Guantanamo Üssü'nde yaşadıklarıyla ilgili sorularını ise cevapsız bıraktı. Yorgun ve moralsiz oldukları gözlenen Ulusam ve Habacı daha sonra İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Yurtdışında yaşayan bu kişilerden Konya nüfusuna kayıtlı Arif Ulusam'ın lokantacı olduğu, Gaziantep nüfusuna kayıtlı İbrahim Habacı'nın da bir okulda müdürlük yaptığı belirtildi. Pasaportları olan ve herhangi bir yasal sorunları görünmeyen Ulusam ve Habacı'nın, savcılığın vereceği talimat doğrultusunda serbest bırakılabilecekleri kaydedildi.

GÜL DEVREYE GİRMİŞTİ
Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, geçtiğimiz günlerde Washington'da bulunduğu sürede, 11 Eylül'den sonra tutuklanarak Guantanamo'ya götürülen Türkler'in durumuyla ilgili bilgi almıştı. Amerikalı yetkililer Abdullah Gül'e, Guantanamo'daki Türkler'den ikisinin serbest bırakılacağını söylemişti.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap


Sarı Sayfalar


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır