kapat
22.07.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

Talabani: Sakın Kuzey'e gelmeyin

ABD yönetiminin Irak için Türkiye'den asker istediğine ilişkin haberler tartışılırken, Kuzey Irak'taki Kürt gruplarından Türk askeri varlığına itiraz geldi.

Sosyalist Enternasyonal için Roma'da bulunan Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) lideri Celal Talabani, "Kuzey Irak'ta Türk askeri görmek istemediklerini" söyledi.

KYB lideri Celal Talabani, NTV'ye yaptığı açıklamada Türkiye'de bazı kesimlerin, kendisini karaladığını söyledi ancak bu kişilerin kimler olduğu konusunda açıklama yapmadı. Kendisini karaladığını iddia ettiği kişiler hakkında imalarda bulunan Talabani, söz konusu kişileri insani yardım adı altında Kuzey Irak'a silah sokmak ve Türkmenleri kışkırtmakla suçladı. Irak'ta Türk askerlerine de görev verilmesi düşüncesine karşı olduklarını belirten Celal Talabani, daha sonra itirazlarının Kuzey Irak'la sınırlı olduğunu söyledi.

'FEDERAL YÖNETİMİ KALDIRMAK
KYB lideri, Kuzey Irak'ta Türk askerlerini istememe nedeni şöyle açıkladı "Zira Kuzey Irak'a girmeleri durumunda, ne yapacaklarını açığa vurmuş durumdadırlar. Peşmergelerin silahlarına el koymak, federal yönetimi ve Kürdistan Parlamentosu'nu da ortadan kaldırmak istiyorlar. Dolayısıyla, Kuzey Irak'a olmaz! Ama, bizim bölgemiz dışında görev yapma gibi bir niyetleri varsa, Allah yardımcıları olsun!" Irak'ın genelindeki duruma da değinen Talabani, Irak'taki Geçici Hükümet Konseyi'nin halkın isteklerini tam olarak yansıttığını ve ülkede işgal güçlerine karşı yapılan protesto gösterilerinin, siyasi değil günlük sıkıntılardan kaynaklandığını savundu. Talabani, KADEK sorununun ise ancak genel afla çözülebileceğini söyledi.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sarı Sayfalar


Sizinkiler



Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır