|
 |
|

HINCAL ULUÇ
Hıncal Ağbi burda da, Fatih Kardes nerede?
Sevgili kardeşim Fatih Altaylı bir hafta içinde ikidir, zekamla ilgili değindirmeler yapıyor. Geri zekalı olduğumu söylemiyor da, söyler gibi yapıyor..
Bak sevgili kardeşim, benim zekamda gerileme başladı ise, bu doğal.. Yaşımıza bakarak "Artık buna erken denemez.. Bizimki zamanında" diye kaç kez yazdım da..
Ama senin yaşında insan eğer okuduklarını anlamamakta ısrarla direniyorsa durum karışık demektir. Ola ki "Erken" durumlar vardır.
Seninle ilgili yazdığım yazılar meydanda.. Hepsinde, ama hepsinde seni ve yazı yazma özgürlüğünü savundum..
"Fatih'e tetikçi diyenler yanılıyor. O inançları uğruna savaşan bir silahşördür. Emirle yazı yazdıramazsınız" dedim.
Sen önce "Ben tetikçiyim" diye bir yazı yazdın. Ben tetikçi ile silahşörün farkını anlattım. Bu defa "Başkalarının maksatlarına alet olma" diye yazdın.
Sabah'a ve onun sahiplerine hemen her Allahın günü saldıran bir adamı hem de Sabah sütunlarında savunmam nasıl oluyor da "Başkalarının maksatlarına alet olmak" oluyor, benim zamanında bunamış zekam kavrayamıyor.. Kimsenin (Sen dahil) kimseyi susturma hakkı olmadığını yazıyorum. Yazarken senin mantığından hareket ediyorum üstelik.. "Susturmaya çalışma" diyorsun. Demek yazdıklarımın tam tersini anlayabiliyorsun.
Yazdıklarımı bir daha ve dikkatle oku Fatih.. Gene bu manaları çıkarırsan, sana tavsiyem acele bir doktora görün..
****
Beni hiç girmek istemediğim konulara çekmek için çırpınıyor gibisin.. Hayır.. Ben bu ülkede gazete imajını yok eden, gazete tirajlarının toplam 2.5 milyonda kilitlenmesine sebeb olan (ki bu rakam dünya gazete okuma sıralamasında utanç verici bir yüz karasıdır) bu çirkin, bu zararlı savaşın içine hiç girmemek için sonuna dek direniyorum.
Bir defalık, sadece bir defalık yanıt vermek isterim..
Dinç Bilgin için ısrarla "Hortumcu" diyorsun.
Yanıt 1. Hortumcunun müthiş bir kişisel serveti olmalı değil mi?. Dinç Bilgin durmadan iddia ettiğin gibi Etibank'ı hortumladı ise, nerede bu servet.. "Yurtdışında" dediler.. Yok.. Yurtiçinde her şeyini kaybetti. Evindeki televizyonu bile götürdüler. Bu nasıl hortumcudur ki, bugün hiçbir şeyi yoktur.
Yanıt 2. Etibank'tan kredi kullanıldı. Nerede?.. Sabah ve atv'de.. Sabah ve atv, bugün tam 4 bin Türk ailesini geçindiriyor. Dört bin, Fatih.. Dört bin.. Doğru, yanlış.. Krediler binlerce aileye iş ve geçim imkanı veren kurum ve tesisleri için kullanıldı. Hortumcu dediğin bu 4 bin aile mi yoksa?.
Yanıt 3. Dinç Bilgin hakkında açılan dava devam ederken, sen iki günde bir Dinç Bilgin hakkında karar veriyor açıklıyorsun. Hakkında tek mahkumiyet kararı olmayan biri hakkında karar verme hakkını sana veya başkalarına kim veriyor? Suçüstü yakalanan sapık katillerin bile adını yazmayıp, baş harfi ve nokta ile geçiren gazetende Dinç Bilgin nasıl oluyor da, hergün suçlu ilan ediliyor?. Bu basın etiğine ve gazetenin ilkelerine ne kadar uyar, onu sormuyorum bile..
Ama şunu söylüyorum.. Devam etmekte olan bir mahkemeyi açıkça etkileyecek bu suçlamalarınla asıl sen suç işliyor ve Türk Ceza Kanunu'nu bu tür her yazınla ihlal ediyor ve hiçe sayıyorsun. Gazetenizin hukuk danışmanı ortak dostumuz Süheyl Hoca'ya bir sor bakalım, ithamlarının yasal durumu hakkında ne diyecek?.
Yanıt 4. Bab-ı Ali Magazin dergisinin kapağını çevirir çevirmez, Hürriyet logosu çıkıyor karşımıza, temmuz sayısında.. Ne diyor Hürriyet okudun mu hiç?.
"Dr. Jekyll, Mr. Hyde
53 yıl boyunca her hikayenin iki yüzü olduğuna inandık."
Eğer sadece Mr. Hyde değil de, ayni zamanda Dr. Jekyll de isen gerçekten Fatih ve gazetenin duyurduğu bu ilkelere bağlı isen, gelip bir kere, hergün, hem de suç işleme pahasına, hem de devam eden mahkemeyi etkileyerek, hakkında alınmış tek mahkumiyet kararı olmayan birini hergün "Hortumcu" ilan ederken, bir kere, ama bir kere "Hikayenin öbür yüzünü dinleme gereği" duydun mu?.
Sevgili Fatih,
Söylenmesi gereken her şeyi söylediğimi sanıyorum. Bu konuyu da burada kapıyorum. Sen bildiğin yolda devam et..
Geriye Yaşlanma'da önemli sorular- 4-
Dr. Hasan İnsel'in, Antiaging/ Geriye Yaşlanma üzerine en çok sorulan sorulara verdiği yanıtların sonuncusu bugün. Yeni sorular yoğunlaşınca, yeni yanıtlar da gelecek. Çünkü Geriye Yaşlanma çok genç ve çok hızla gelişen bir bilim dalı.
****
Soru- Bel çapı çok mu önemli?.
Yanıt- Özellikle erkeklerde karın içinde biriken yağ kalp hastalıkları ve diğer bazı hastalıklar için çok ciddi risk faktörüdür. Belimizi göbek deliğimizin yukarısında kalan en ince yerden ölçtüğümüzde bu ölçümün erkelerde 102 santimin, kadınlarda ise 88 santimin üstünde olması saydığım hastalıklar bakımından ciddi risk faktörüdür.
Bunun başka bir hesaplanma şekli de yukarıdaki bel ölçümünün kalçamızın en geniş yerdeki çapına bölünmesidir bu da bel / kalça oranı kadınlarda 0.85'den erkeklerde ise 1.0'dan fazla olmamalıdır.
****
Soru- Anti aging'de kilolar niye bu kadar önemli?.
Yanıt- Yaşlanmaya karşı en iyi silah kilomuzu korumaktır. Belirli bir yaştan sonra vücut önceleri kilo almadan irileşmeye başlar, 36 beden olur 38, olur 40, sonra da kilomuz artmaya başlar.
Yağ etten daha hafiftir, bu nedenle vücut kas kaybedip yağ toplarken önce kilomuz artmaz. Bu ilk alarm çanlarıdır. Buna dikkat etmezsek inatçı bir kilo alma başlar. Önceden kolaylıkla verdiğimiz bir iki kilo artık verilemez olmaya başlar. Kilomuz arttıkça birçok hastalık için risk yüzdelerimiz de artar. Çeşitli kalp ve damar hastalıklarından, inme, şeker hastalığı ve birçok metabolizma bozuklukları kilo fazlalığında zemin bulup ortaya çıkmaktadır.
Anti aging tıp, önleyici bir tıp olduğuna göre öncelikle bu tür risk faktörlerinin oluşmasına yol açacak olan fazla kiloların da önlenmesi gerekmektedir. Ayrıca kilo artması vücudumuzda hormonal dengelerin bozulmasına da yol açar. Büyüme hormonu kilo aldıkça azalır, İnsülinin ise dengesi bozulur. Bu iki hormonun etkisi ile yağlanma artar. Ayni zamanda büyüme hormonu azlığı ve insülin dengesizliği yaşlanmanın belirtilerinin artmasına da neden olur. Kısacası fazla kilolar hem sağlığımızı bozar, hem de gençliğimizin erken kaybına yol açar.
Hasan İnsel'in Geriye Yaşlanma/ Antiaging konusunda en çok sorulan sorulara yanıtları burada bitiyor. Yeni sorularınız için e-mail ve telefonlar şunlar
(212) 225 06 60
hinsel@intermed.gen.tr
34 ZR 8800!..
Dört veya beş delikanlı idiniz arabada.. Muhtemelen birinizin babasının arabasında..
İtirazım yok. Pazardır, gezeceksiniz.. Gençlikte hele..
Ama gençlik ve delikanlılık, otoyolda oyun oynamak değildir çocuklar..
Eğer bizim arabanın şoförü fevkalade usta ve deneyimli olmasa idi, bugün sadece bu iki arabadan sekiz cenaze çıkıyordu.. Bize çarpıp zincirleme kaza yapacak ötekiler bu sayıya dahil değil..
Sağımızda, solumuzda, kendinizce cambazlık yapıp, slalomlarla giderken iyice azıttınız, sağımıza geçip, sonra aniden önümüze fırladınız. Size ya da bordüre bindirmeden sıyrılmamamız mucize idi, arabayı kullanan arkadaşım bunu başardı.
Ya başaramasaydı?..
Trafiğin size mümkün olan en ağır cezayı vermesi gerek.. Çünkü ölüyor ve öldürüyordunuz. Ama yetmez.. Anne ve babalarınız uzun bir süre araba kullanmanızı engellemeli.. Çünkü sizin çok ağır derse ihtiyacınız var..
****
Sevgili Trafik Müdürümüz Ali Kemal Hanlı.. Bu plakayı anında Trafik İmdat Telefonuna bildirdik. Hangi işlemin yapıldığını kontrol eder misin?.
TEBESSÜM
Fıkra Erkin Usman'dan
Kongo'nun göbeğinde bir yamyam kabilesi...
Aşçılar, güzeller güzeli bir beyaz kadını pişirmeye hazırlanmaktadır.
Birden koşa koşa haberci gelir ve;
"Bir dakika durun.."der, "Kral yemeğinin yatağına çiğ olarak getirilmesini istiyor."
SEVDİĞİM LAFLAR
Bilirken susmak, bilmezken söylemek kadar kötüdür.
Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya
tıklayın
|
|
|
|