|
 |
|

New York Times'a yeni müdür
Peş peşe patlayan skandallarla büyük itibar kaybeden New York Times'ın yeni genel yayın müdürlüğüne Bill Keller getirildi
Son zamanlarda adı peş peşe patlayan skandallara karışan Amerika'nın en saygın gazetelerinden NewYork Times'ın (NYT) yeni Genel Yayın Müdürü belli oldu. Yayınladığı asparagas (yalan) ve çalıntı haberle güvenilirliği büyük ölçüde sarsılan gazetenin Genel Yayın Müdürlüğüne eski Moskova büro şefi Bill Keller getirildi.
Başkalarının yazdıklarından yararlanarak haberler kaleme alan Jayson Blair adlı muhabirin yarattığı skandal üzerine Genel Yayın Müdürü Howell Raines ve yardımcısı Gerald Boyd görevden ayrılmıştı.
PULİTZER ÖDÜLLÜ
Çoğu çevrelerce zor bir yükün altına girdiği belirtilen yeni Genel Yayın Müdürü Keller 54 yaşında. 1984 yılında New York Times'da çalışmaya başlayan Keller, Moskova'da ilk önce muhabirlik, daha sonra da büro şefliği yaptı.
Moskova'da bulunduğu süre içinde eski SSCB hakkında yazdığı yazılarla yakaladığı büyük başarı sayesinde 1989 yılında Pulitzer Ödülü aldı. Basın çevrelerinde yazdığı yazılarla büyük ilgi toplayan Keller gazetenin altı haftalık araştırmaları sonucunda göreve getirildi.
Keller yeni görevine başladıktan sonra yaptığı ilk açıklamada, "Dünyanın en mükemmel gazetecilerini yöneteceğim için büyük onur ve heyecan duydum. Bu gazete ulusal bir hazine. Onun yüksek düzeyini sürdürmek için elimden gelen her şeyi yapacağım" dedi. Gazetenin imtiyaz sahibi ve yöneticisi Arthur Sulzberger de "Bu görevi kabul ettiği için Bill'e minnettarım. Onun, önümüzdeki yıllar içinde gazetecilik alanında mükemmeliyeti yakalamak olan geleneğimizi sürdürme konusunda bize yardımcı olacağından eminim" diye konuştu.
Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya
tıklayın
|
|
|
|