|
|
YÖK yeni döneme kaldı
YÖK Yasa Taslağı Meclis'e gönderilmiyor. Rektörlerin taslağın hazırlanmasına katkı yapmak istemelerine olumlu yanıt veren hükümet, yasayla ilgili düzenlemeleri yeni döneme bıraktı
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Yasa Taslağı Meclis'e gönderilmiyor. Rektörlerin taslağın hazırlanmasına katkıda bulunmak istemelerine olumlu yanıt veren hükümet, pazartesi günü taslağı Bakanlar Kurulu'nda tekrar görüştükten sonra, rektörlerin katkısına açacak. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, rektörlerin katkısının ardından hazırlanan taslakta bazı değişiklikler olabileceğini söyledi.
GÜRÜZ'Ü SUÇLADI
Milli Eğitim Bakanlığı ile RTÜK arasında, yayını durdurulan programların yerine eğitim ve kültür programlarının yayınlanmasını düzenleyen protokolün imza törenine katılan Çelik, gazetecilerin YÖK Yasa taslağına ilişkin sorularını yanıtladı.
Çelik, göreve geldiğinde YÖK Başkanı Prof. Dr. Kemal Gürüz'ü davet ederek yasada değişiklik yapılacağını belirttiğini, ancak Gürüz'ün "Biz bu işin içinde olmayız, katkı sağlamayız. Hazırladığınız yasa taslağına da karşıyız" yanıtını verdiğini söyledi. Çelik, "Karşı taraf elini uzatmıyorsa yapılabilecek bir şey yoktur" dedi ve "karşı taraf" ifadesini de "işin muhatabı" anlamında kullandığını belirtti.
MECLİS'E GÖNDERİLMEYECEK
Çelik, önceki gün yapılan Üniversitelerarası Kurul toplantısında, rektörlerin yasa taslağına katkıda bulunmak istediklerini kendisine ifade ettiklerini söyledi. Bu isteğe Başbakan Tayyip Erdoğan'ın olumlu yanıt verdiğini anlatan Çelik, şöyle konuştu
"Pazartesi günü bu taslağın, TBMM'ye gönderilip gönderilmeyeceği konusunda Bakanlar Kurulu nihai kararı verecek. Ben yasanın şu anda gönderilmeyeceği yönünde bir karar çıkacağını tahmin ediyorum. Bakanlar Kurulu kararını ipotek altına almak gibi bir hakkım olmadığı için böyle söylüyorum. Ama Milli Eğitim Bakanı olarak benim teklifim bu yönde olacak."
'DEĞİŞİKLİK OLABİLİR'
Çelik, rektörlerden taslağa belli bir süre içinde katkı sağlamalarını beklediklerini bildirdi. Çelik, "Bunun sonucunda belki şu anda hazırladığımız taslakta bazı değişiklikler olabilir" dedi.
Çelik, son gelişmelerin geri adım atmak olmadığını belirtti ve "Daha önce bir direnme söz konusuydu. Fakat görüyorum ki bu konuda makul bir noktaya gelinmiştir. Bu makul noktada olumlu bir karşılık vermemiz kesinlikle bir geri adım olarak nitelendirilmemelidir" dedi.
Laiklik konusunda bir problem olmadığını anlatan Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü
"(Ahmet, Mehmet üniversitenin başında olunca o zaman Atatürkçülük ve laiklikle ilgili problem yoktur, onlar gider de bir başkası seçimle gelirse orada problem vardır) mantığı, yanlış bir mantıktır. Hiç kimse vazgeçilmez değildir. Şahıslar geçicidir, kurumlar kalıcıdır, prensipler kalıcıdır. Prensipler şahıslarla kaim değildir. O şahıslar değiştiği zaman da o prensiplerle o kurumlar yaşar. Mezarlıklara gitseniz, kendisine vazgeçilmez diyen bir yığın insan görürsünüz. Kişisel meselesini bu tür kalkanların arkasına sığınarak kamuoyunun gündemine kamusal bir meseleymiş gibi taşımanın doğru olmadığını düşünüyorum. "
Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya
tıklayın
|
|
|
|