kapat
26.06.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

Haydi 'ev ödevi'ne

AB'ye uyum konusunda sıra toplumun tümünü ilgilendiren konulara geldi. Ulusal Program'da tüm kesimlerin yapması gereken 'ödevler' sıralanıyor. Bu ödevler içinde kokoreç'in ne olacağı, balık hastalıklarının tespiti, keçi ve domuzların kayıt altına alınması gibi bir dizi düzenleme var

AB uyum yasaları uzun süredir Türkiye'nin gündemini belirliyor. 6. Uyum Paketi ile uyum kriterlerinin siyasi kısmı büyük oranda tamamlandı. Şimdi sıra gündelik hayatı da etkileyecek yasa ve düzenlemelere geldi. Hazırlanan Ulusal Program'da bu konuda siyasilerden bürokratlara, işyeri sahiplerinden hayvan yetiştiricilerine kadar toplumun tüm kesimlerinin yapması gereken "ödevler" yer alıyor.

2005'E KADAR BİTECEK
Ulusal Program'da, sakatat ürünlerinin kullanım alanları ve denetimine yönelik düzenlemeleri içeren "Kırmızı Et Yönetmeliği", "Hayvansal Yan Ürünler Yönetmeliği" ve "Sığır Cinsi Hayvan Karkaslarının Sınıflandırılmasına İlişkin Yönetmelik"te değişiklikler gibi bir dizi düzenleme yer alıyor.

Programa göre, bu yönde 2004 yılı sonuna kadar yapılacak değişikliklerin niteliğine göre, kokorecin geleceği de belirlenecek. Programda kokareç'in geleceğinden, kivi satandartına, balık hastalıkları tespit edilip kontrol altına alınmasından, koyun, keçi ve domuzların kayıt altına alınmasına kadar bir dizi uygulamanın hayata geçirileceği vaad ediliyor.

Ersan ATAR


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sarı Sayfalar


Sizinkiler
ArboMedia

Copyright © 2002, Bilgin Elektronik Yayıncılık ve İletişim A.Ş. - Tüm hakları saklıdır