kapat
25.06.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ÅžANS&OYUN
ACİL TEL

Esnaf krediyi yüzde 33'ten kullanacak

Başbakan Erdoğan, Halkbank'ın esnaf kredilerine uyguladığı faiz oranlarını yüzde 44'ten 33'e düşürecekleri müjdesini verdi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, esnaf ve sanatkarların kredi faizlerinin düşürüleceği müjdesini verdi. Erdoğan, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Genel Kurulu'nda, Halkbank'tan kullandırılan esnaf kredilerinde faiz indirimi yapılacağını açıkladı.

Erdoğan, göreve geldiklerinde, faizlerin yüzde 59 olduğunu, bu oranı önce yüzde 47'ye, daha sonra yüzde 44'e düşürdüklerini söyledi. Erdoğan, Hazineden Sorumlu Devlet Bakanı'nın son Bakanlar Kurulu'nda faizlerin yüzde 30'a indirilmesini teklif ettiğini ve kendilerinin de uygun bulduğunu söyledi.

Erdoğan, esnafların borçlarının yeniden yapılandırılacağını, Bağ-Kur'a borcu olanlara kredi verilmemesi yönündeki koşulun da kaldırıldığını ifade etti.

DUR DURAK YOK
Başbakan Erdoğan, hükümetin yapısal değişiklikler gerçekleştirdiğini belirtirken, ünlü ozan Aşık Veysel'in "Uzun ince bir yoldayız, gidiyoruz gündüz gece" deyişini hatırlattı ve "bize de dur durak yok" dedi.

Başbakan Erdoğan, değişik illerden gelen esnaf ve sanatkarın getirdiği hediyeleri alırken, Erzurum heyetine "23 Temmuz'da Erzurum'dayız. Bakanlar Kurulu'nu Erzurum'da toplayacağız" dedi.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sarı Sayfalar


Sizinkiler
ArboMedia

Copyright © 2002, Bilgin Elektronik Yayıncılık ve İletişim A.Ş. - Tüm hakları saklıdır