kapat
18.06.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMI


TURKIYE
DUNYA
POLITIKA
SPOR
MEDYA
SERI ILANLAR
METEO
TRAFIK
SANS&OYUN
ACIL TEL


VEDAT BAYRAM


Once camia

Gazetemizde 5 Haziran 2003 tarihinde yayinlanan yazimizda, Kiyat Pasa'nin istifasinin ardindan F.Bahce yonetiminden ayrilabileceklerin var oldugunu ve bunlarin zamanlamasinin onemli oldugunu kamuoyuna aktarmistik. Uc gun sonra 8 Haziran tarihli gazetelerde Sadettin Saran'in istifasi vardi.

Istifasi biraz daha uzasaydi, her gecen zaman biraz daha yipranacakti. Hem kendisi hem F.Bahce zarar gorecekti. Kamuoyu onu yanlis taniyacak , yonetimdeki koltuga yapisip kaldigini dusunecekti.

Yonetimde var olan ve bizim de bildigimiz anlasmazligin net olarak su yuzune cikmamasinin tek nedeni Sayin Saran'in mutevazi tavrindandir. Bu istifa, yonetimde varsa gunluk politikalarla ayakta durmaya calisan ve kendini basarili zanneden bazi yoneticilere ders olmalidir.

Bir tarafta anlasmazliga dustukleri icin onurlari icin ayrilan yoneticiler, diger tarafta arkadaslarinin istifasina sevinmeden gorevine devam edecek yoneticiler, tam bir gonul seferberligi sergilemelidirler.

Bu istifanin zamanlamasini iyi yaparak "Pardon" diyen Sadettin Saran da, Fenerbahce kulubu de kazancli. Saran'in ayrilmasi ile baskanin yaninda daha genis yer buldugunu dusunen yonetici varsa da kayiptadir.

Bu esnada son gunlerdeki transfer haberleri, F.Bahce'de daha once yapilan hatali anlasmalari da ortaya sermektedir. Rustu ile yapilan mukaveledeki hata, apacik ortadadir. Bu sporcumuzun Barcelona'ya transferi gerceklestigi takdirde konusulan onemli rakamlardan F.Bahce hissesine delikli kurus dusmemektedir. Yarin ayni akibet sozlesmesinin bitimine bir yil kalan Tuncay'da da yasanabilecektir. Kaldi ki bu isin etik veya takim ruhu pnceresi kapanmis durumdadir.

Maalesef iki yillik mukavalelerin akibeti budur. Sn.Baskan Yildirim, Rustu'ye F.Bahce transfer butcesinin yuzde 10'unu teklif ettigini aciklamakla bu konuda sorumlulugunu yerine getirdigini isaret etmektedir.

Iste tum bu ciddi olaylari takip etmek ve Daum'la birlikte yeni transferlrde bu hatalara dusmemek icin 'istifalar' akillari baslara getirmeli, hatali, bos islerden ve populizmden uzak durularak asli islere donulmelidir.

Unutulmamalidir ki, camialarin menfaati kisisel egolarin onunde gelir.


Haberleri gazete sayfasi goruntusunde okumak icin
SABAH e-Medya"ya tiklayin

<< Geri don Yaziciya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sari Sayfalar


Sizinkiler
ArboMedia

Copyright © 2002, Bilgin Elektronik Yayincilik ve Iletisim A.S. - Tum haklari saklidir