kapat
18.06.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMI


TURKIYE
DUNYA
POLITIKA
SPOR
MEDYA
SERI ILANLAR
METEO
TRAFIK
SANS&OYUN
ACIL TEL


Husnu Cil'i kaybettik

10 Haziran 1947'de Trabzon'un Caykara ilcesinde dunyaya gelen Husnu Cil'in babasi Osman Nuri Bey, annesi Hamide Hanim'di. Ilkokulu Trabzon'da bitiren Cil. Istanbul Pertevniyal Lisesi'nde ortaokul ve lise ogrenimini tamamladi.

Kisa bir donem Macka Sanat'ta okuyan Cil, 1977 yilinda Istanbul Devlet Muhendislik ve Mimarlik Akademisi Isik Muhendislik Yuksek Okulu'nda 4 yillik egitimini tamamlayarak Elektrik Muhendisi diplomasini aldi.

Ortaokuldan itibaren part time calistigi Grundig firmasina 1982'de genel mudur olan Husnu Cil, 1977 yilinda Kiymet Hanim'la evlendi. 1978'de Omer, 1980'de de Yusuf adli iki erkek cocugu dunyaya gelen Cil 1981 yilindan itibaren medya dunyasina adim atti. Ilk olarak 1981'de arkadasi Dinc Bilgin'in sahibi oldugu Yeni Asir'da yazan Cil, kisa bir donem Barometre adli gazetede yazilarini surdurdu.

Daha sonra Sabah Gazetesi'nde spor yazarligina baslayan Husnu Cil, 1984-86 yillari arasinda da Faruk Ilgaz ve Fikret Arican baskanligindaki yonetim kurrularinda Fenerbahce yoneticisi olarak gorev yapti. Sari-lacivertli kulubun en sevilen isimlerinden biri olan Cil, 1987'de Grundig'den ayrildi ve Sabah Pazarlama'nin genel muduru oldu.

1999 yilinda Goztepe'nin Asbaskanligi'ni yapan ve 2 yil suresince sari-kirmizili ekibin butun transfer operasyonlarini yuruten Husnu Cil 2002 yilinda Sabah'tan ayrilarak kisa bir sure yazilarina Milliyet Grubu'nda devam etti. Agustos 2002'de tekrar Sabah'a donen Cil 24 Nisan Persembe gecesi gecirdigi kalp krizi sonrasi Acibadem Hastanesi'nde yogun bakima alindi. 26 Nisan Cumartesi aksami 10.00 sularinda aramizdan ayrildi.

Cil icin, 28 Nisan pazartesi gunu cok buyuk bir kalabalik esliginde once Fenerbahce Kulubu'nde bir toren duzenlendi. Ardindan Altunizade'deki Marmara Universitesi Ilahiyat Fakultesi Camii'nde ogle namazini muteakip kilinan cenaze namazi sonrasi Kucukyali Mezarligi'nda defnedildi.


56 yasinda aramizdan ayrilan Husnu Cil'in cenazesine katilan medya, futbol ve is dunyasinin unlu isimlerinin coklugu ve asiri izdaham kendisinin ne kadar sevilmen bir insan oldugunun en acik gostergesiydi. Yasamini durustluk ve baskalarina iyilik yapmaya adayan Husnu Cil'e bir kez daha "Ruhun sad olsun" diyoruz.

SEVENLERI YANLIZ BIRAKMADI
Yillarca Fener camiasina yazilariyla buyuk destek veren Husnu Cil, son yolculuguna ugurlandi. Bu yolculuga cikarken cok sevdigi Fener camiasi ve arkadaslari onu yanliz birakmadi.




Haberleri gazete sayfasi goruntusunde okumak icin
SABAH e-Medya"ya tiklayin

<< Geri don Yaziciya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA



Sari Sayfalar
Sizinkiler
ArboMedia

Copyright © 2002, Bilgin Elektronik Yayincilik ve Iletisim A.S. - Tum haklari saklidir