kapat
18.06.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMI


TURKIYE
DUNYA
POLITIKA
SPOR
MEDYA
SERI ILANLAR
METEO
TRAFIK
SANS&OYUN
ACIL TEL


REFIK DURBAS


'Kopan kol' hasarli idi...

SABAH Gazetesi'nin 14.05.2003 tarihli sayisinda "Kol Posette Oldu" baslikli haber, Saglik Bakani Prof.Dr. Recep Akdag'in talimati ile Bakanligin Tedavi Hizmetleri Genel Mudurlugu tarafindan incelenmistir. Konuyla ilgili T.C. Istanbul Valiligi Il Saglik Mudurlugu'nun aciklamasi soyledir. "13.05.2003'te Esenler'de meydana gelen tup patlamasi sonucunda kolu kopan sahis, olay yerindeki vatandaslar tarafindan once Ozel Guney Hastanesi'ne; buradan da hastanenin kendi ambulansi ile Istanbul Universitesi Istanbul Tip Fakultesi'ne goturulmustur.

Yaralinin kopan kolu, bilahare olay yerindeki vatandaslar tarafindan alinmis ve basit bir naylon posete konularak taksi ile hastanin gitmis olabilecegini tahmin ettikleri Saglik Bakanligi Haseki Egitim ve Arastirma Hastanesi'ne getirilmistir.

Boyle bir yaralinin Haseki Acil Birimi'ne getirilmediginin Acil kapisindaki gorevliler tarafindan ifade edilmesini takiben kolu getiren vatandaslar hastanenin Kan Merkezi ve Patoloji bolumlerine yonelmisler; bu gorevlilerin gelis nedenini sormalari uzerine kaza sonucu kopan kolun yaraliya ulastirilmasi icin geldiklerini ifade etmislerdir. Gorevlilerin, yaralinin Haseki Hastanesi'nde olup olmadigini tespit ve kopan parcanin yaraliya ulastirilmasi cabalari sonucunda 112 Acil Yardim ve Kurtarma Hizmetleri ile baglanti kurulmus; yaralinin Istanbul Universitesi Tip Fakultesi'nde oldugu tespit edilmistir. Bunun uzerine kopan kol ayni sahislar tarafindan alinarak Istanbul Universitesi Tip Fakultesi'ne goturulmustur. Kolun cok parcali olarak kopmus olmasi ve dokulardaki hasarin buyuklugu nedeniyle yerine dikilmedigi, Istanbul Universitesi Istanbul Tip Fakultesi yetkilileri tarafindan ifade edilmistir."

Prof.Dr. ERMAN TUNCER Istanbul Il Saglik Muduru

Devletin sagliga yardimi...
Saglik Bakani Sayin Prof. Dr. Recep Akdag, saglik sektoru icin yaptiklarinizi takdirle karsiliyorum. Buna gore Emekli Sandigi'na bagli memurlar gelismis saglik kurumlarinda guvendikleri kisilerden hizmet alabilecektir. Fakat laparoskopik olarak yapilan ameliyatlarda malzemelerin Emekli Sandigi'nca karsilanmalari saglanabilecek midir?

Bir muddet evvel kalin bagirsak ameliyati oldum. Can borcu oldugum operatorum 1000 dolar karsiliginda laparoskopi malzemelerini temin etmeseydi acik kesimli ameliyat olacaktim. Bu gibi durumlarda malzemelerin devlet saglik kurumlarinca saglanmasi artik gerceklesmelidir.

Prof.Dr. RIFAT BOZKURT OSMANGAZI UNIVERSITESI / ESKISEHIR

Tarim Kredi borclari...
Tarim Kredi Kooperatifleri'nin kurulus amaci, dusuk faizle kredi verip tarimsal kalkinmayi saglamaktir. Oysa Turkiye'de butce aciklarini kapatabilmek icin faiz-tefe-tufe ayaklari ile odenemez hale getiriliyor.

Ne yazik ki bu filmi daha once de gorduk. Otekiler senaryoyu cizdiler ve istedikleri gibi bizi oynattilar. Bizi oynatma sirasi simdi size geldi. 4.5 yil daha oynatma sansiniz var.

MUZAFFER KAHVECI BOZYAZI / ICEL


Haberleri gazete sayfasi goruntusunde okumak icin
SABAH e-Medya"ya tiklayin

<< Geri don Yaziciya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sari Sayfalar


Sizinkiler
ArboMedia

Copyright © 2002, Bilgin Elektronik Yayincilik ve Iletisim A.S. - Tum haklari saklidir