kapat
18.06.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMI


TURKIYE
DUNYA
POLITIKA
SPOR
MEDYA
SERI ILANLAR
METEO
TRAFIK
SANS&OYUN
ACIL TEL


SAVAS AY


Saglikta sinif ayrimi kalkiyor (mu?)

Sisli Etfal Egitim ve Arastirma Hastanesi'nde onceki gun cok onemli bir toplanti yapildi. Devlet ve SSK hastanelerinin bashekimlerinin katildigi bu toplantida Saglik Bakanligi Mustesar Yardimcisi Prof. Dr. Sebahattin Aydin oyle konusmalar yapti ki, abartmasiz soyluyorum, saglik tarihimize gecer. Ah yahu! Aydin Hocamin soyledikleri birebir hayata gecebilse, saglikta sinif ayrimi tamamen ortadan kalkar, muthis bir devrim olur inanin ki.

Marstan mi geldin?
"Boyle bir ayrim mi vardi?" diye soracak olanin aklindan, zekasindan, yurttasligindan suphe edecegim icin, o soruyu sorulmamis farz ediyorum. Simdi gelelim mustesar yardimcisinin tarihi konusmasi ve aciklamalarina. Hoca diyor ki "1 Temmuz'dan itibaren SSK'li hastalara, tekmil Saglik Bakanligi hastanelerinin kapisi acilacak. Tum kamu calisanlarinin kamu hastanelerinden esit hizmet almasi saglanacak. Boylelikle sinif ayrimi da ortadan kalkacak. Kamu hastanelerinde sadece hizmet aliminda degil, cesitli alanlarda esitsizlikler yasaniyor. Ama tum kamu calisanlarinin ayni hizmeti almasi gerekir.

Ne kadar ekmek o kadar kofte mi?
Sagliga ayrilan payin cok az oldugunun bilincindeyiz. Bu nedenle tum yatirimlari aktif hale getirmeyi, tum kaynaklari dogru kullanmayi, hizmete sokmayi hedefliyoruz. Bina, mekan, kaynak, cihaz tumu paylasilacak. Protokolun odak noktasi hasta memnuniyeti. Hastaya; doktorunu ve hastaneyi secme hakkini veriyor. Protokolde hastanin nereye gidecegi, ilacini nerden ve nasil alacagini belirledik."

Umarim bu dedikleri temenni boyutunda kalmaz. Umarim saglik payinin azligina siginip "ne kadar ekmek o kadar kofte" demezler. Kendi payima bu kez umutluyum, ah biraz da meslektaslar ilgilense, destek verse ne guzel olur.

Latife latif gerek!..
Hayirdir Hincal Abi? Rolleri mi degistirdik yoksa? Lumpen, sig kulturlu, bozuk agizli, kaka sokak cocugu olan bendim. Zarif, kibar, centilmen, cool ve tam tesekkullu seyh-ul muharririn olan ise zat-i sahanenizdi. Dunku makalenizde sahsima bir sinkaf cekmediginiz kalmis masallah. A kuzum; sizi de tenkit etmeye gelmiyor dogrusu. Hemen dip duygulariniz, essah naturaniz faca veriyor. Haftanin muayyen gunlerinde ballar akan diliniz ani bir metamorfozla Ahirkapli'li Jilet Nuri kesiciligine donusuyor.

Kunyemizde yazanlar
Teessuf ederim valla. Beni de, ahaliyi de pek bir yaniltip, sasirttiniz. Hani "kendisini cekic sananlar, herkesleri de civi zannedermis" ya, galiba Don Kisot sendromu yasayanlar da hepicigimizin yeldegirmeni oldugu zehabina kapiliyor. Aman canim abim. Kucuminnacik bir kardesiniz olarak size hemen bir tuyo vereyim. Heveskari oldugunuz o jargon, su sefil kulunuzun anadili kivamindadir. Her ne kadar "Ataya- agaya kullanani Allah tas eder" derlerse de, kunyemizde "Sapsaldir, ilaveten sabir tasidir" yazmamaktadir.

Yanlis adres
Son olarak nacizane tavsiyem; bu turden rakimi dusuk tartismalari mumkunse Erman Hocam'la yapip, benimle olan muhabbetinizde, konularin ozune sadik kalip, sozcukleri dirhemle secip, "latife latif gerek" diskurundan ayrilmamanizdir. Ebedi sevgi ve sayglarimla yorgun ellerinizden operim.

ASMALI KONAK
Soru; Pardon ama, o Konak niye Asmali?

Yanit; Finalde ahaliyi perisan ettiler. Asmayalim da besleyelim mi?..

KIYMIK

JETON
Aaaa!.. Alem kor ve sersem degilmis!...


Haberleri gazete sayfasi goruntusunde okumak icin
SABAH e-Medya"ya tiklayin

<< Geri don Yaziciya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sari Sayfalar


Sizinkiler
ArboMedia

Copyright © 2002, Bilgin Elektronik Yayincilik ve Iletisim A.S. - Tum haklari saklidir