kapat
18.06.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMI


TURKIYE
DUNYA
POLITIKA
SPOR
MEDYA
SERI ILANLAR
METEO
TRAFIK
SANS&OYUN
ACIL TEL


HINCAL ULUC


Kapkac dehsetinin sorumlusu Cemil Cicek!..

Turkiye iki dehseti bir arada yasiyor.. Birincisi Narkotik.. Bunun sorumlusu Emniyet Genel Mudurlugu.. Cunku uyusturucu savasi icin gerekli en agir yasa hukumleri bu ulkede mevcut..

Buna ragmen kullanim hizla artiyor. Artisin farkinda olanlarin basinda, dunya uyusturucu trafigi konusunda en yogun arastirmayi yapan ve en buyuk savasi veren Amerika Birlesik Devletleri var..

Amerika Disisleri Bakanligi, atv disinda Turk medyasinin zerre umursamadigi korkunc bir aciklama yapti ve "Bugune dek ihrac edici ulke olan Turkiye, son yillarda kullanici olarak da on siralara tirmaniyor" dedi..

Hedef, Emre Akoz ne derse desin Turk gencligi.. Uyusturucu tuccarlari, cok buyuk savas veren bati ulkelerinde satislari azalinca kendilerine yeni pazar arar ve Turkiye'yi secerse, rakamlar, uyusturucu kullanim yasinin orta egitime dustugunu gosterir, lise ve universitede yogunlastigini ortaya koyarsa, zehirlenen Emre'nin kayinbiraderi mi olur, yoksa Turk Gencligi mi?..

Turk Gencligi yok ne demek, Emre?..

Turk gencligi uyusturucu tacirlerinin bas hedefi.. Uyuma..

Genclige, parali genclige sizmak icin kullanilan en kolay zehir, kokain.. Cunku kokain saticisi, lise, universite genclerine sahte seks cennetleri vaad ederken, "Korkma.. Aliskanlik yapmaz.. Ustelik insani lekelemez. Kullan, itiraf et, seni gene bastaci yapar, kurtarici ilan ederler, goruyorsun" diyorlar..

Kimse saptirmasin..

Ben "Daum'a bakip, ornek alirlar" demedim. Bu sorunu cok hafife almak olur.. Kac kisi ornek alir ki..

Benim dedigim cok farkli, cok tehlikeli bir sey..

Genci kokain kullanmanin tehlikesizligine ikna etmek icin Daum'u kullanirlar..

"Iste kullandi, birakti. Birakir... Cunku kokain aliskanlik yapmaz..Bak adama.. Aslan gibi.. Itibari da yerli yerinde. Hava alanlarinda binlerce kisi karsiliyor. Omuzlarda tasiniyor.. Onu elestirenler asil yerden yere vuruluyor.. Hadi aslanim.. Hadi kizim, cek bir nefes ve gir seks cennetine.. Bir kere denemenin hicbir zarari yok.." diyor kokain saticilari, gafiller.. Dehsetin hala farkinda olmayanlar saftrikler.. Bu tavrinizla onlara canak tutuyor, destek oluyor, ihanet ediyorsunuz, haberiniz var mi?..

Hincal size gercekleri anlatiyor.. Yanit veremiyor, yazdiklarimin tekine yanit veremiyor, saptiriyorsunuz..

"Hincal kokain reklami yapiyor.. Hincal'in amaci Fener'i dovmek.."

Hadi ordan..

****

Kapkac dehseti artik akil almaz boyutlara ulasti.. Gazetelerde hergun kapkac haberleri var.. Istanbul'da sokakta yurumek, hayati tehlikeyi goze almakla es degerli oldu.

Kapkaccilar sadece cantaya degil, tasiyana da saldiriyorlar. Canta omuzdan aninda kopmuyor ya da canta sahibi direniyorsa, bicaklanma, vurulma, yerlerde suruklenerek parcalanma vukuat-i adiye..

Istanbul'da asayis sirf bu kapkaccilar yuzunden sifirlanirken, cikip "Kahrolsun Celalettin Cerrah.. Bu nasil Emniyet Muduru" demek, sefleri basta polise saldirmak kolay..

Ama kapkac konusunda en masum kurum polis..

Asil sorumlu bu ulkenin Adalet Bakani..

Bakin nicin?..

Istanbul 15 milyon nufuslu bir devasa kent.. Yaklasik 10 milyonu getto.. Yani issiz, gucsuz.. Ekonomik kriz en evvel buralari vuruyor. Yasamak icin yasal yollar yetmeyince, yasa disilik basliyor..

En kolayi, en tehlikesizi ne?..

Kapkaccilik..

Iki kisi, uc kisi bir araya geliyorlar, derhal ceteler kuruluyor.. Hele bir kulustur araba, bir motor bulunursa is iyice kolaylasiyor..

Kap kac.. Bu kadar basit..

Kacarsan cantanin icindekiler senin.. Kacamazsan..

Tehlike yok.. Bir gun nezarette yatarsin, ertesi gun, yeni kapkaclar icin sokaktasin..

Cunku bu ulkede yasalar kapkaci cezalandirmiyor. Verilen komik cezayi da CMUK denen, bu ulkenin kanunsuzlar cenneti olmasinda bas rolu oynayan infaz yasasi fiilen ortadan kaldiriyor..

Simdi 10 milyon getto nufuslu ve ekonomik sikinti icinde bir kentte, cezasi olmayan bir sucla kolay yasam mumkunken, polis nasil mucadele eder soyler misiniz?.

Iki kisiden birinin basina adam dikmek gerek. Yani en az 5 milyon polis.. Olacak sey mi?.

Polis yakaliyor.. Cay kahve ismarliyor, karnini doyurup, isterse bir de sigara veriyor, sonra savciliga.. Orda, degilse mahkemede serbest kaliyor.

Polis baska turlu davrandi mi, biraz sikistirdi mi, medyam ayaga kalkiyor..

"Vay iskenceci polis.."

Dunyanin her yerinde bunlari korkutan tek sey, karakolda sikistirilmak.. Bizde o da yasak..

O zaman niye kapip kacmasin ki adam?..

"Cozum Adalet Bakani Cemil Cicek'te" derken anlatmak istedigim bu..

Cozumu Adalet Bakani elinde tutuyor. Sorumlu o..

Turkiye'yi kanunsuzlar cenneti olmaktan cikaracak, sokakta yurumeyi tekrar guvenli hale getirecek adam o..

Hazirlatacagi yeni bir yasa, isi kokunden halleder. AKP tek basina iktidar oldugu, tum komisyonlarda cogunluga sahip bulundugu icin bu yasa, bir haftada Meclis'ten cikar..

Hazirlamak icin fazla dusunmeye gerek de yok.. Uygar Bati ulkeleri, sorunla en cok karsilasan Amerika, Italya mesela nasil cozmus, bakarsin.. Kendi yasani hazirlarsin..

Sorumlu bir Adalet Bakani isi en gec bir ayda bitirir..

Sorumlu ve halkina sahip bir Adalet Bakani..

****

Medyanin sorumsuzlugunu yazmaktan biktim.. Bu ulkede insana sahip ciddi bir medya olsa, birlikte bir kampanya acsalar, Cicek bu yasayi daha is basina geldigi gun hazirlamaya zorlanirdi.

Bu ulkede halka sahiplenen medya yok.. Onun icin satmiyorlar zaten..

Haberi verip unutmayi gazetecilik sananlar, halkin tek yarasina derman olmayanlari, halk niye benimsesin ki..

Onlar birbirlerini yer, rakipleri guc duruma dustukce sevinir, battikca kina yakalar.

Dun Necati'nin yazdigi makaleyi alin ve ezberleyene kadar okuyun tum gazete yoneticileri.. Her satiri dogru.. Eksigi var, fazlasi yok, medyanin hal-i pur melalini anlatan satirlarin..

Kendine Musluman medyanin gazetelerini de kendileri okuyor tabii sadece.. Bu komik tirajlarin, 70 milyonluk ulkede, hem de uc tek sigara parasina 400 bin gazete satmayi iftiharla duyurmanin sebebi budur..

500 bin nufuslu Goteborg kentinin yerel gazetesi Goteborg Morgen Post'un tiraji da 500 bin.. Bir kisiye bir gazete.. Yeni dogmus bebekler dahil.. Bu rakamlar sizi dusundurur mu, Genel Yayin Mudurleri.. Bu halk, bu insan icin savasmayan, savasana da celme takmaya kalkan Kose Yazarlari..

Nufusu bizden sadece bes on milyon fazla Japonya'da tiraji 10 milyonun uzerinde 3 gazete oldugunu hic yazmiyorum, "Gazete" cikardiklarini sananlar!..

Halka sahip olun.. Halkin sorunlarina sahip olun.. Cozumler onerin.. Cozum bulunana dek savasi kesmeyin, bakin nasil satarsiniz?..

Hani?..

Bir gazete, bir yazar ciksinda "Ben sunu cozdum" desin goreyim..

Halk da benim dedigimi diyor..

Hadi ordan!..

Uc yasasi!..
Kucuk cocuk elindeki pizzayi isira isira yururken, kosarak gelen bir delikanli pizzayi kapip kacti.. Cocugun haykirislari uzerine oraya bakanlar kacani gorduler ve hemen yakaladilar.

Pizza hirsizi delikanli mahkemeye cikarildi ve..

..Ve muebbet hapse mahkum oldu..

Yarisi yenmis bir pizzayi calmanin cezasi muebbet hapis olur mu?..

Eger o ulkeyi yonetenler, eger o ulkenin medyasi, suclularin degil, yasalara uyarak yasayan masum ve saygin vatandaslarin yaninda olursa olur..

Kaliforniya'da "Uc Yasasi" cikarildi, birkac yil once..

Eyalet suc cenneti, kapkac yasam tarzi olunca, "Uc Yasasi" cikarildi..

Yasa su..

Bu eyalet sinirlari icinde, adi ne olursa olsun, uc suc isleyip mahkum oldunuz mu, ucuncu mahkumiyet, muebbet hapis oluyor..

Gerekce..

"Sen suc islemeyi adet haline getirdigin icin bu toplum icinde ozgur yasama hakkini kaybettin.. Madem, calisarak yasamayi beceremiyorsun, o zaman demir kapilar ardinda surdur yasamini.. Masum vatandaslar da rahat etsin.. Sen de.."

Bir de Turkiye'ye bakin..

Karisini oldurup hapse girenleri "Kader kurbani" diye serbest birakiyoruz ki, ciksin yeniden evlensin, yeni karisini da oldursun.. Asil kader kurbaninin katil degil, onun zavalli karisi oldugunu hic aklimiza getirmeden..

Adalet Bakani Cemil Cicek, su Uc Yasasi"ni inceletir mi acaba?..

Ya da bugune dek sadece ve sadece suclularin ve yasa disilarin haklarini savunmayi insan haklari sanip, masum vatandaslarin ezilmesine ses cikarmayan medyam ne der acaba?.. (Ne diyeceklerini biliyorum da, girgir olsun diye soruyorum. )

34 PSZ 11!..
Bu plakayi tipik bir vatandasa ait oldugu icin yaziyorum..

Isiksiz yaya gecidine bir anne, elinden tuttugu cocugu ile indi.. Ercan da durdu,, Durmasi ile beraber arkadan "Honnnk.."

Bu kentte en buyuk gurultu kirliligi araba kornalarindan.. Kimse anasinin karninda dokuz ay beklememis.. Yahu onundeki sadist mi, manyak mi, sapik mi?.. Sebebsiz yere niye dursun?.. Hele ora yaya gecidi ise, zebra cizgiler goruluyorsa, durma sebebi belli degil mi, insafsiz, duygusuz, saygisiz..

Nedir honk.. Gurultu kirlenmenin otesinde, sofor raconunda sovmedir bu..

"Ne duruyorsun hiyar!.."

Bu "Honkcu"lara da sukretmek gerek aslinda..

Beteri var, cunku..

Iki gidis seritli yol. Yaya gecidi.. Ben sagda yayayi gorup duruyorum. Ben duruyorum diye yaya rahatlayip yola iniyor.. (Bizde yaya gecidi yayanin degildir. Ancak araba durursa yaya gecide iner.. Araba gelirken inerse, bizim yasalara gore bir de suclu ilan edilir ustelik.. (Zavalli Ercan.. Polis raporuna gore intihar etti, biliyorsunuz.)

Ve ben, yayaya yol vermiyor, bir cinayet tuzagi kuruyorum aslinda..

Cunku ben durup adami yola indiriyorum, benim solumdan "Bu niye durdu" diye merak bile etmeyen bir hayvan, bir assagilik yaratik, bir potansiyel katil, ustelik bana kizdigi icin gaza da basarak hisim gibi gecip gidiyor..

Zavalli yaya, kendini nasil hizla benim onume atiyor tekrar..

"Adam onumden gecti" diye Ercan gaza bassa, yayayi biz ezecegiz..

Simdi araba kullanip da bu iki sahneyi bire bir yasamamis var mi icinizde?..

Trafik canavari imis..

Canavar olmayanimiz var mi?..

Dunyanin en kibar insanlari, direksiyona gecince nasil bir "Mahluk" oluyorlar anlatilmaz..

Care..

Care "Dinsizin hakkindan imansiz gelir" yasalari.. Baska care yok..

TEBESSUM
Fikra Cem Ismen'den

Citi piti piti guzel sekreter ayni firmanin Dallas ofisine atanmis.. "Hollywood'daki goreviniz neyse burada da ayni isi yapacaksiniz.. Farkli birsey yok!" demis yeni muduru..

"Tamam o zaman.." demis fistik diz cokerken, "Oyleyse kemerinizi gevsetip pantolonunuzu indirin hemen baslayalim!"

SEVDIGIM LAFLAR
Yasarken baskalarinin hatalarindan da ders almayi ogrenmeniz gerekir. Zira omrunuz butun hatalari bizzat yapacak kadar uzun surmeyebilir.

Anonim.


Haberleri gazete sayfasi goruntusunde okumak icin
SABAH e-Medya"ya tiklayin

<< Geri don Yaziciya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sari Sayfalar


Sizinkiler
ArboMedia

Copyright © 2002, Bilgin Elektronik Yayincilik ve Iletisim A.S. - Tum haklari saklidir