kapat
18.06.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMI


TURKIYE
DUNYA
POLITIKA
SPOR
MEDYA
SERI ILANLAR
METEO
TRAFIK
SANS&OYUN
ACIL TEL


ILKER SARIER


Ertugrul Ozkok ve medya fasizmi

Uzanlar'in, bu kez devletle basi iyice belaya girdi ya, Hurriyet gazetesinin Genel Yayin Yonetmeni Ertugrul Ozkok, dunku makalesinde galeyana gelmis, Turkiye'ye heyecan dolu bir cagrida bulunuyor.

Bu arkadasin cagrilari beni cok heyecanlandirdigi icin, davetine hemen icabet ediyorum.

Ve diyorum ki

"Ortada bir hukuksuzluk varsa, devletin hukuk yumrugu hak edenlerin uzerine inmelidir."

Fakat, o kadar!.. Daha fazla heyecana, agizdan kopukler sacmaya gerek yok!..

Ertugrul Ozkok, oyle bir yazi dosenmis, kendisini oyle gazlamis ki, "devletin burokratlari ve butun gucleri, hayasizca surdurulen medya fasizmine artik dur demelidir. Bir devrimi baslatmaliyiz. Artik ayaga kalkmaliyiz."

Iste orada bir dakika duralim olmaz mi, Ertugrul Bey?.. Once size hatirlatmak isterim ki, "medya fasizmine bas kaldiralim" diye suslediginiz yazi bile, burokratlar, devlet kurumlari ve basin uzerindeki medya fasizminin bir parcasidir.

Evet, Turkiye'de ciddi bir medya fasizmi var ama yonettiginiz Hurriyet, acaba bu korkunc fasizmden mustesna midir?

Hadi, Uzanlar'in yayin organlari bas bas bagiriyor, kuyruklari sikistigi icin onlerine geleni yerden yere vuruyorlar ama bunun bile bir mantigi vardir.

Peki sizin her firsatta, rakip medya kuruluslarinin uzerine saldirmanizin mantigi nedir?.. Siz melek misiniz, sutten cikmis ak kasik mi yoksa?.. POAS ile Is-Dogan birlestirilip, 1.2 milyar dolarlik borc devletin sirtina yikilirken basin mensubu oldugunuzu unutuyorsunuz (ki bunun da bir mantigi vardir) sonra Uzanlar sikisinca allame kesiliyorsunuz.

SABAH ile atv'nin kendisine ait olmayan borclarin da altina surulup, harac mezat satin alinmasi icin, BDDK'ya gizli kapakli teklifler veriyorsunuz, bu yolda yapmadik sanal yayin birakmiyorsunuz, sonra medya fasizminden soz ediyorsunuz?

Karamehmetler'in canina ot tikansin diye etmediginizi birakmiyor, BDDK baskani Engin Akcakoca'yi bile "Engin Karamehmet" diye "fasize" ediyorsunuz, sonra da "medya fasizmine" karsi "devrimcilige" soyunuyorsunuz?

Devrimcilik kim siz kim, Allahaskina?.. Kim inanir sizin samimiyetinize?..

Hem sizin gibi, pahali yatlarda luks saraplar icmekten haz duyan saygideger bir "liberal akademisyen"e, nihayet EPDK ile Uzanlar arasindaki bir hukuk ihtilafinda, hemen burokrasiyi isin icine davet etmek yakisiyor mu?

Sizin gibi bir liberalin, herhangi bir "devlet-ozel sektor" kapismasinda, devletin yaninda yer alirken birazcik olsun tereddut gostermesi gerekmiyor mu?

Siz ne bicim liberalsiniz, kuzum?..

Allah'tan ki "fasistlikle" sucladiginiz butun medya, sizin yazinizin Turkce mealini anlamayacak kadar kafayi yemedi henuz...

Aslinda siz demeye getiriyorsunuz ki

"Beyler... Medyadaki en guclu rakiplerimizden Uzanlar'in kuyrugu sikisti. Simdi umuklerine cokmenin zamanidir. Hey devlet, hey burokrasi neredesiniz, Hey basin mensuplari, soyle bir el atsaniz da, su gazete STAR ile tv STAR'in ipini bi cekiversek, elinizde mi kalir?"

Ne kadar okunmasi zor yazarsa yazsin, STAR yazari Umur Talu, gecenlerde, sahsinizla ilgili en anlamli tespiti yapmisti, teslim etmelisiniz

"Tanri askina sen sus Ertugrul Ozkok" diye seslenmisti.. "Belki o zaman baskalari daha rahat konusacak, isler daha duzgun yuruyecek!"

Cok beklediniz, cok ugrastiniz, Karamehmetler gumleyecekti, SABAH ile atv ele gecirilecekti, simdi de Uzanlar'in umugu sikilacak, melekler melegi Aydin Dogan, basindaki tek hakim olarak memleketi yonetmeye devam edecekti!..

Ama olmuyor iste!..

Bir yerde haklisiniz, medyanin kirlilikten gercekten temizlenmesi gerekiyor.

Ama vallahi de billahi de sizinle birlikte degil!..

Size ragmen!..


Haberleri gazete sayfasi goruntusunde okumak icin
SABAH e-Medya"ya tiklayin

<< Geri don Yaziciya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sari Sayfalar


Sizinkiler
ArboMedia

Copyright © 2002, Bilgin Elektronik Yayincilik ve Iletisim A.S. - Tum haklari saklidir