kapat
18.06.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMI


TURKIYE
DUNYA
POLITIKA
SPOR
MEDYA
SERI ILANLAR
METEO
TRAFIK
SANS&OYUN
ACIL TEL


Baska bahara

Sokaktaki taraftardan, kongre uyesine kadar herkese dert oldu, yilan hikayesine dondu Ali Sami Yen Stadi'nin gelecegi.

Bundan sekiz dokuz yil once baslayan, projeleri cizilen, butun izinleri alinan stat bir turlu yikilmadi, yerine yenisi yapilamadi... Vuslat hep "bir baska bahara kaldi!"

Bu yil Baskan Ozhan Canaydin her firsatta Mayis sonu kazma vurmaktan soz etti, Olimpiyat Stadi'yla sozlesme imzaladi. Derken Galatasaray'in UEFA'ya Sampiyonlar Ligi'yle ilgili olarak hem Ali Sami Yen hem de Olimpiyat Stadi'nin adlarini bildirdigi duyuldu. Kafalar iyice karisti. Ustelik Galatasaray kombine bilet satislarina da bir turlu baslamamisti. Gecmis yillarda kombine biletler Haziran basi satisa sunulur, kulubumuze taze para girmesi saglanirdi.

Baktim olacak gibi degil, bu isleri gunu gunune izleyen Galatasaray Asbaskani ve Mali Isler Sorumlusu Refik Arkan'i aradim. "Ne olacak bu stadin hali?" diye basladim sormaya; "Once kredi gelsin..."

"Ne olacak bu kredinin hali?"

"Sozlesmeyi imzaladik Amerikalilar'la. Bize hangi banka ya da bankalarla calismak istedigimizi sordular. Onu da bitirdik. Yetki faksi da geldi. Yani kredinin devrini bildiren faks. Simdi faksin aslini bekliyoruz. Ondan sonra bankalar arasinda islemler surecek... Sifreler cekilecek vesaire..."

"Peki ne zaman para Galatasaray'in hesabina gececek?"

"Stadin ust hakkini teminat olarak gosterdigimiz an..."

"O ne zaman?"

"Genel Kurul yapmamiz gerek... Bu hafta icinde ilana cikariz... Temmuz 15-20 gibi Genel Kuru toplar ipotek yetkisi aliriz."

"Yani stadin yapilmasi ancak Agustos gibi baslar..."

"Evet."

"Peki lig 4-5 Agustos'ta basliyor... Galatasaray nerede oynayacak?"

"Olimpiyat Stadi'nda... Bankalar arasinda islemler basladiginda... Yani Temmuz ayinin ikinci haftasinda Olimpiyat Stadi'nin kombineleri satmaya baslariz."

Stadin durumu bu! Yollari sormadim... Skorbordu... Ruzgar koruganlarini da... Belli ki her sey krediye odaklanmis. Bir de tabi yapilacak transferlere. Kimse kusura bakmasin, Galatasaray eger camiayi ve taraftari ayaga kaldiracak bir iki transfer yapmazsa sari-kirmizili taraftar televizyon basinda sezonu gecirmeyi stada tasinmaya tercih eder!

Aziz USTEL


Haberleri gazete sayfasi goruntusunde okumak icin
SABAH e-Medya"ya tiklayin

<< Geri don Yaziciya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sari Sayfalar


Sizinkiler
ArboMedia

Copyright © 2002, Bilgin Elektronik Yayincilik ve Iletisim A.S. - Tum haklari saklidir