kapat
18.06.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMI


TURKIYE
DUNYA
POLITIKA
SPOR
MEDYA
SERI ILANLAR
METEO
TRAFIK
SANS&OYUN
ACIL TEL


Rustu Barca'yi ayaga kaldirir

"Rustu, Dunya Kupasi'nda kalitesini zaten kanitlamisti. Barcelona gibi ust duzey bir takimda oynamayi hakediyordu, yerini buldu"

Barcelona dogru yapti
Besiktas'ta gecen sezon kiralik olarak forma giyen ve Super Lig'in en az gol yiyen kalecisi olan Cordoba, Kolombiya Milli Takimi ile birlikte bulundugu Fransa'da SABAH'a konustu. Bugun evsahibi Fransa ile oynacaklari acilis maci oncesinde ici icine sigmayan Cordoba, Besiktas'ta kalmasini, Rustu'nun Barcelona'ya gidisini, takiminin yeni transferlerini degerlendirdi. Kolombiyali file bekcisi Barcelona'ya imza atmak uzere olan F.Bahce kalecisi Rustu'ye ovguler yagdirirken, Ispanyol kulubunun kaleci secimini "Cok dogru" diye yorumladi.

Bunu coktan haketmisti
Rustu'nun dunyanin en iyi kalecilerinden biri oldugunu soyleyen Cordoba, "Kalitesini Dunya Kupasi finallerindeki performansiyla ortaya koymustu. Zaten ondan sonra da onunla ilgili transfer haberlerini de okumaya basladik. Rustu, Barcelona gibi ust duzey bir takimda oynamayi hakediyordu. Barcelona'nin da ona ihtiyaci vardi. Bence Ispanya'da cok basarili olacak, Barcelona'yi ayaga kaldiracak. Bu transferi haketti. Aldigi para da onun capinda bir kaleci icin normal" yorumunda bulundu.

Ben fedakârlik yaptim
Istanbul'u ailece cok sevdiklerini belirten Cordoba, Besiktas'ta kalabilmek icin fedakik yaptigini da belirterek, "Elimden gelen her seyi yaptim ve sonunda Besiktas'ta kaldim. Ozveride bulundum ama bunun konusulmasini istemiyorum. Benim icin onemli olan Sampiyonlar Ligi. Bu cok ozel cunku ilk kez oynayacagim. Ve biz bu zorlu yarista komutan Lucescu'ya guveniyoruz. Onun deneyimi ve muthis birikimi, bizi Avrupa'da da cok yukseklere tasiyacaktir" ifadesini kullandi.

Yeniler guc katacak
Besiktas'in yeni transferlerine de deginen tecrubeli kaleci, "Sinan, Ahmed Hassan, Okan... Hepsi cok iyi futbolcular. Takimimizda onemli eksikleri kapatacaklar. Daha baska futbolcular da gelecek. Cok genis bir kadromuz olacak ve buna gercekten cok ihtiyacimiz var. Cok cephede mucadele edecegiz. Bu kadar yogun bir programda bir cok futbolcu zorlanacak. Yorgunlugun yanisira sakatliklar da olacak. Bu zorlu yarista dusenin yerini, onun kalitesinde bir baskasi almak zorunda. Besiktas'ta da bu olacak" diye konustu.

Gencleriniz is yapar
Konfederasyon Kupasi'nda Turk Milli Takimi'nin sansina da deginen Cordoba, "Turkiye, gencligi ve tecrubeyi cok iyi kaynastirdi. Kadrodaki yeni isimler bence cok is yapacaklar. Benim en buyuk dilegim, bizim ve Turkiye'nin finalde karsilasmasi. Bu, gercekten cok hos olur. Turkiye'nin grupta favori oldugunu dusunuyorum. Cunku Brezilya, Dunya Kupasi'ndaki kadrosundan oldukca farkli isimlerle geldi. Bu yuzden Turkiye, zorlanmadan grup lideri olacaktir. Dunya Kupasi'nin ruzgariyla burada zirveye cikabilirler" dedi.

Cordoba rahatlatiyor
Diger taraftan Kolombiyali gazeteciler de Cordoba ile Mondragon hakkinda ilginc yorumlar yaptilar. Iste gazetecilerin gorusleri "Bu iki oyuncu icin Kolombiya halki, G.Saray ile Besiktas'i yakindan takip ediyor. Mondragon bir sene once gittigi icin G.Saray daha cok gundemdeydi. Ama Besiktas bu sene sampiyon olunca bir anda rakibinin havasini sondurdu. Iki kaleci arasinda Cordoba biraz daha onde. Milli Takim kalesini o korudugu zaman icimiz rahat oluyor. Bize guven veriyor.

Mondragon tembeldir
Fakir bir ulke olan Kolombiya'da, zengin aileden gelen Mondragon, calismayi pek sevmez. Ideal fizigine ragmen Cordoba kadar kapasitesi olmadigini dusunuyoruz. Cordoba ise tam aksine disiplin icinde yasar, cok calisir ve bu sayede Mondragon'un onune gecmistir. 18 yasinda evlenip duzenli aile yasami sayesinde milli takimdaki yerini Mondragon'a kaptirmadi."

Bonservisini kendi aldi!
Cordoba, Besiktas'in Boca Juniors'la yasadigi bonservis problemini kendisi cozdu. Siyah-beyazli takimda kalmayi cok isteyen Kolombiyali kaleci kulupler arasinda gorusmeler tikanma noktasina gelince devreye girdi ve Besiktas yonetimine "Bana vereceginiz paranin bir kismini, Boca Juniors'a verin" dedi. Sonunda anlasma saglandi ve kuluplere sadece odeme plani uzerinde anlasmak kaldi. Cordoba, Besiktas'ta gecen sene kazandiginin altinda para alacak. Cunku ucretinin bir kismi B.Juniors'a gidecek.

Levent TUZEMEN - Gurcan BILGIC


Haberleri gazete sayfasi goruntusunde okumak icin
SABAH e-Medya"ya tiklayin

<< Geri don Yaziciya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sari Sayfalar


Sizinkiler
ArboMedia

Copyright © 2002, Bilgin Elektronik Yayincilik ve Iletisim A.S. - Tum haklari saklidir