kapat
18.06.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMI


TURKIYE
DUNYA
POLITIKA
SPOR
MEDYA
SERI ILANLAR
METEO
TRAFIK
SANS&OYUN
ACIL TEL


'Kendi ayaklarimiz uzerinde duracagiz'

Basbakan Erdogan, IMF ile ilgili sozlerine aciklik getirdi; 2004'de kendi ayaklarimiz uzerinde durursak yeni anlasmaya gerek kalmaz

Basbakan Recep Tayyip Erdogan, Malezya ve Pakistan'i kapsayan Asya Gezisi'ni tamamlayarak, THY'ye ait ucakla saat 14.45'te Ankara'ya geldi.

Basbakan Erdogan'i Esenboga Havalimani'nda, Disisleri Bakani ve Basbakan Yardimcisi Abdullah Gul, 5 bakan ve cok sayida milletvekili karsiladi.

Havaalaninda gezisiyle ilgili bilgi veren Erdogan, Malezya ve Pakistan ile iliskilerin daha ileriye goturulmesi konusunda her iki tarafta da siyasi irade bulundugunu tespit ettiklerini soyledi. Erdogan, Malezya ile ticaret hacminin 1 milyar dolara cikarilmasi konusunda fikir birligine vardiklarini bildirdi. Erdogan, Pakistan ile kara yolu tasimaciligi, cevre ve uyusturucu madde kacakciligina iliskin uc anlasma imzalandigini hatirlatti. Erdogan, Malezya gezisi sirasinda gundeme gelen Turkiye-IMF iliskileri ile ilgili soruya ise "Benim soyledigim sudur; 2004'un sonuna kadar ekonomik programi devam ettirecegiz. 2004'e kadar kendi ayaklarimizin uzerinde durmaktan soz ettik. Kendi ayaklarimizin uzerinde durursak yeni anlasmaya gerek kalmaz. Ihtiyac olursa bunu ayrica gorusuruz" diye konustu.

MGK'NIN SIVILLESMESI
Basbakan Erdogan, MGK Genel Sekreterligi'nin sivillesmesi konusunun gundemlerinde olmadigini da belirterek, 6'nci Uyum Paketi'nin halen Meclis'te gorusuldugunu hatirlatti. Erdogan. 7'nci Uyum Paketi ile ilgili olarak ise Genelkurmay Baskanligi, Cumhurbaskanligi basta olmak uzere gerekli temaslari yaptiktan sonra adimlarin atilacagini bildirdi.

Erdogan, Iran'in ic meseleleri uzerinde ise yorum yapmak istemedigini ancak bu ulkede demokratiklesme surecinin hizlanmasini temenni ettigini belirtti.

Basbakan'in ucagina SARS temizligi
Basbakan Recep Tayyip Erdogan'in Malezya ve Pakistan gezisinde kullandigi Turk Hava Yollari'na ait airbus A 340 tipi ucaginda Akut Solunum Yetmezligi Sendromu'na (SARS) karsi saglik gorevlilerinin kontrolunde temizlik yapildi.

Erdogan'in ziyaretlerini tamamlayarak Ankara'ya donmesinin ardindan, 3 kisiden olusan saglik ekibi Esenboga Havalimani'na geldi. Uzmanlar, SARS hastaligina karsi onlem alinmasi amaciyla her yolcunun ucakta ates, oksuruk ve diger sikayetlerine iliskin saglik bildirimi formu doldurdugunu, bunlari incelediklerini, sikayetleri olanlarla gerektiginde formlarindaki adreslerinden ve telefonlarindan temas kurarak, ates olcumu yaptiklarini kaydettiler.


Haberleri gazete sayfasi goruntusunde okumak icin
SABAH e-Medya"ya tiklayin

<< Geri don Yaziciya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sari Sayfalar


Sizinkiler
ArboMedia

Copyright © 2002, Bilgin Elektronik Yayincilik ve Iletisim A.S. - Tum haklari saklidir