kapat
18.06.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMI


TURKIYE
DUNYA
POLITIKA
SPOR
MEDYA
SERI ILANLAR
METEO
TRAFIK
SANS&OYUN
ACIL TEL


Yolsuzlukla mucadelede 'Torba Yasa'

Adalet Bakanligi, devletteki yolsuzluklarla topyekun mucadele icin kapsamli bir Yolsuzluklarla Mucadele Yasasi hazirligi baslatti.

Bu cercevede; yolsuzluklara zemin hazirladigi dusunulen tum hukuki bosluklarin doldurulmasi icin Turk Hukuk Mevzuati, bastan sona taraniyor. Yapilan bu calismalar sonucunda en az 100 yasada degisiklik yapilmasi beklenirken, bu duzenleme icin 36 ayri kamu kurulusu, Adalet Bakanligi'na yardimci oldu.

Buna gore; yolsuzlukla mucadelenin onunde engel olarak gorulen "ticari sir", "devlet sirri", "gizli" kavramlarinin yeniden tanimlanmasi, 5 yil olan zamanasimi suresinin 10 yila cikarilmasi dusunuluyor. Ayrica, gunumuz sartlarina gore sembolik hale gelen yolsuzluk suclarina iliskin hapis ve para cezalari arttirilacak. Yasalarda yer almayan; ancak degisen sartlarla ortaya cikan yeni suclar da tarif edilerek, yolsuzlukla mucadele daha etkin hale getirilecek.

CEZALAR ARTACAK
Adalet Bakani Cemil Cicek, cok sayida yasada degisiklik ongoren temel bir duzenleme oldugu icin uzerinde calistiklari yeni yasayi "Torba Yasa" olarak tanimladi. Cicek, yeni yasanin Meclis'ten gecmesinin, kapsamli olmasi nedeniyle biraz zaman alacagini belirtirken, yeni Yolsuzlukla Mucadele Yasasi hazirligini soyle anlatti "Yolsuzlukla mucadelede oncelikli olarak tum kanuni bosluklari doldurmayi dusunuyoruz. Cunku adamlari hangi yonden sikistirirsaniz bir sekilde kanuni bosluklardan yararlanarak kurtuluyorlar. Tarifi, yetersiz kalan cezalarin arttirilmasi gibi duzenlemeler de olacak."


Haberleri gazete sayfasi goruntusunde okumak icin
SABAH e-Medya"ya tiklayin

<< Geri don Yaziciya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sari Sayfalar


Sizinkiler
ArboMedia

Copyright © 2002, Bilgin Elektronik Yayincilik ve Iletisim A.S. - Tum haklari saklidir