kapat
18.06.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMI


TURKIYE
DUNYA
POLITIKA
SPOR
MEDYA
SERI ILANLAR
METEO
TRAFIK
SANS&OYUN
ACIL TEL


Umudu Meclis'teki Zabita Yasasi'nda

Istanbul Zabita Muduru Ali Firat, "Zabitanin gorev ve yetkileri de tipki emniyet teskilatindaki gibi bir kanunla guvence altina alinmali" dedi

Eski emniyet mudurlerinden Ali Firat, emekli olduktan sonra Istanbul Buyuksehir Belediyesi'ne bagli zabitanin basina getirildi. Zabita yasasinin "yasa gibi bir yasa" olmasi gerektigini savunan Firat'in umudu Meclis'te bekleyen Yerel Yonetimler Yasa Tasarisi'nda.

Emniyetten emekli olduktan sonra ISKI'de guvenlik muduru olarak goreve baslayan Ali Firat, aciktan atama sistemiyle memuriyete geri dondu. Bir yildir Zabita Mudurlugu gorevini yuruten Firat, "Zabita, bir kolluk kuvveti demektir. Biz bir kolluk kuvveti olmamiza ragmen ne belimizde silahimiz var ne de yetkimiz. Tapu ve nufus memurunda bir farkimiz yok" dedi.

Zabitanin gorev ve yetkilerinin de emniyet teskilatinda oldugu gibi bir kanun cercevesinde guvence altina alinmasi gerektigini savunan Firat, "zor kullanma ve silah tasima yetkimiz olsa Istanbul'da zabita daha basarili olur" diye konustu.

PERSONEL YETERSIZ
Istanbul gibi genis bir alana yayilmis megapolde 10 bin uzerinde olmasi gereken zabita sayisinin 930 oldugunu ifade eden Firat, "Maalesef merkezi hukumet belediyelerin personel alimini yasakladigi icin fevkalade zor sartlar altinda calisiyoruz. Istanbul'a daha iyi hizmet verebilmemiz icin 1500 kisiye bir zabita gorevlendirilmesi gerekir. Bu da 15 milyon kisiye 10 bin zabita eder" dedi.

Disipline ozel vurgu yapan Firat, kanser hucresine benzettigi rusvetle basindan beri mucadele ettiklerini belirterek, "Bu illetten ancak memur-vatandas elbirligiyle kurtulabiliriz" dedi.

Senol BASTAKAR


Haberleri gazete sayfasi goruntusunde okumak icin
SABAH e-Medya"ya tiklayin

<< Geri don Yaziciya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sari Sayfalar


Sizinkiler
ArboMedia

Copyright © 2002, Bilgin Elektronik Yayincilik ve Iletisim A.S. - Tum haklari saklidir