kapat
18.06.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMI


TURKIYE
DUNYA
POLITIKA
SPOR
MEDYA
SERI ILANLAR
METEO
TRAFIK
SANS&OYUN
ACIL TEL


'Kizlar okula' start aldi

Milli Egitim Bakanligi ile UNICEF isbirliginde gerceklesen ve "Haydi kizlar okula" slogani ile tanitimi yapilan "kiz cocuklarinin okullasmasi kampanyasi" dun Milli Egitim Bakani Huseyin Celik'in memleketi Van'da start aldi.

Torende konusan Bakan Celik, kiz cocuklarinin aileleri korkutularak, asagilanarak, polis zoruyla okula getirilmelerini onaylamadigini soyledi ve "Aileleri cezbederek, kocalarini, agabeylerini ikna ederek, okula getirmeliyiz. Babalarina isyan ettirerek, kizlarimizi okullastiramayiz" dedi.

Kampanyanin acilisi Huseyin Celik ile birlikte Van'a gelen UNICEF Genel Direktoru Carol Bellamy'nin de katilimiyla gerceklesti. Kampanya Van'in yani sira, Agri, Batman, Bitlis, Diyarbakir, Hakkari, Mus, Siirt, Sanliurfa ve Sirnak'ta da valiliklerin duzenledikleri torenler ile start aldi.

Van'da gerceklestirilen torende konusan Milli Egitim Bakani Celik, kalkinmis ulkelerde "sir", "efsun" aramamak gerektigini, mucizenin egitim oldugunu soyledi. "Zorluklarin farkindayiz. Ama azmin, kararliligin onunde duracak guc yoktur" diye konusan Bakan Celik, okuma-yazma oraninin yukseltilmesi icin azimle ve sabirla calisacaklarini belirtti.

TEMEL EGITIM SART
Kampanyanin acilisina katilmak icin Van'a gelen UNICEF Genel Direktoru Carol Bellamy, dunyada cogunlugunu kiz cocuklarinin olusturdugu 120 milyon cocugun okula devam etmedigini belirtti.

Bellamy, soyle konustu "Diger ulkelerde oldugu gibi Turkiye icin de yoksullukla savasmak icin egitim, ozellikle kiz cocuklari icin sarttir. Aileler kiz cocuklarini evde tutmalarinin, kizlarina veya kendilerine yarari olmayacagi konusunda, ikna edilmelidir."

Fatma CAN - Fahrettin GOK


Haberleri gazete sayfasi goruntusunde okumak icin
SABAH e-Medya"ya tiklayin

<< Geri don Yaziciya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sari Sayfalar


Sizinkiler
ArboMedia

Copyright © 2002, Bilgin Elektronik Yayincilik ve Iletisim A.S. - Tum haklari saklidir